Automultimedia

Twee nieuwe systemen van Mio

Mio Technology breidt zijn assortiment uit met twee nieuwe portable navigatiesystemen. Het betreffen de C710 en C510E, waarvan de eerste het topmodel is. Beide systemen zijn modern en voorzien van diverse extra’s.

Navigeren met beide systemen is simpel. Het touchscreen zorgt ervoor dat er gemakkelijk kan worden geselecteerd. Om te navigeren kunt u bijvoorbeeld de postcode invoeren. Maar u kunt ook de ‘Thuis’ of ‘Werk’ toets indrukken. Onder beide knoppen is een vast adres te programmeren. Eerder bezochte bestemmingen worden door de C710 en C510E automatisch in het geheugen opgeslagen. Om het rijden met grote voertuigen of bijvoorbeeld een caravan toegankelijk te maken zijn smalle straatjes en lage bruggen/viaducten te omzeilen. Enkele duizenden bezienswaardigheden of nuttige plaatsen zoals restaurants en tankstations kunnen aan de hand van de naam, categorie of locatie worden geraadpleegd.

Filtsservice
Gebruikers worden aan de hand een geluids- en visueel signaal gewaarschuwd bij het naderen van een flitspaal. Een database bevat alle locaties van de flitspalen. Natuurlijk moet die regelmatig geupdate wat het eerste jaar dan ook gratis kan voor beide toestellen.

File-info
Beide toestellen ondersteunen het Traffic Messaging Channel (TMC)-systeem, dat bestuurders zal helpen om verkeersopstoppingen te vermijden. De C710 is uitgerust met een TMC-ontvanger, die live updates ontvangt van verkeersproblemen en op basis van die informatie automatisch een nieuwe route plant of de gebruiker de keuze biedt om een nieuwe route te kiezen of op de originele route door te gaan. Gebruikers van de C510E kunnen na aankoop van de optionele TMC-ontvanger en antenne over dezelfde mogelijkheden beschikken.

Bluetooth
De mogelijkheid om handsfree te bellen via Bluetooth is een van de veiligheidsfeatures van de twee nieuwe apparaten, evenals een waarschuwingssysteem met audio- en visuele signalen dat aangeeft wanneer de snelheidslimiet wordt overschreden. Beide apparaten kunnen eveneens worden gebruikt om MP3-bestanden af te spelen of om foto’s te bekijken via de SD-kaartsleuf.

Verschil C510E en C710
De C710, uitgerust met kaarten van 24 Europese landen en een ingebouwde TMC-ontvanger; is het topmodel. De C510E is gebaseerd op dezelfde technologie en bevat alle wegenkaarten van de Benelux en de belangrijkste wegen van Europa (MRE). Er zit ook een DVD bij met uitgebreide wegenkaarten van 24 Europese landen wat van dit model een uiterst aantrekkelijke aankoop maakt. De toestellen maken gebruik van de kaarten van Tele Atlas (2006.1) - de recentste versie die op dit moment op de markt beschikbaar is.

Prijzen en toebehoren
Bij beide toestellen wordt een steun meegeleverd voor op de voorruit, een lader voor in de auto en een USB-kabel om de locaties van flitspalen te kunnen downloaden. De C510E kost in de detailhandel € 349. Aan de C710 hangt een prijskaartje van € 499.

Gerelateerde artikelen

Bentley gaat voor Pikes Peak-record met Bentayga

Autonieuws
Bentley gaat voor Pikes Peak-record met Bentayga
> Artikel lezen

Pikes Peak Hill Climb: wat is dat nu precies?

Autonieuws
Pikes Peak Hill Climb: wat is dat nu precies?
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 8-serie officieel: dit moet je alvast weten

Autonieuws
> Artikel lezen

De nieuwe Audi A1 Sportback: grootser in alles

Autonieuws
De nieuwe Audi A1 Sportback: grootser in alles
> Artikel lezen

Mercedes EQ C prototype wil graag opvallen

Spyshots
Mercedes EQ C prototype wil graag opvallen
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.