Automultimedia

Navman navigeert met foto´s

Navman introduceert een revolutionaire functie op de nieuwe iCN720 en iCN750. Het gaat om NavPix, een functie waarmee je niet naar een adres, maar naar een foto navigeert. Klik bijvoorbeeld op de Eiffeltoren en navigeer daar simpelweg naartoe.

Navman heeft de twee compleet nieuwe toestellen onlangs gepresenteerd. De iCN720 en iCN750 zijn een duidelijk voorbeeld van de vele kennis en ervaring die Navman heeft opgedaan. Beide modellen beschikken over een nieuwe 4 inch kleurenscherm met een hoge resolutie (480 x 272 pixels). De functies op het toestel worden bediend middels touchscreen en de bedieningsknoppen op het toestel. Dankzij een nieuwe generatie GPS-ontvanger is het GPS-signaal flink verbeterd. Ook in gebieden met hoge gebouwen en met veel bomen garandeert Navman nu een betere ontvangst. Bovendien is de nieuwe GPS-ontvanger fors zuiniger met de accu.

Navigeren
Waar alles natuurlijk om draait is het uiteindelijke gebruik van het product. En ook daar zijn de nodige verbeteringen doorgevoerd. Zo is de navigatiesoftware verder verbeterd. Op de snelweg wordt bijvoorbeeld niet alleen de afrit aangekondigd maar ook de weg die daarna moet worden ingeslagen. Verder is er een soort van boordcomputer ingebouwd die informatie geeft over de afgelegde afstand, gemiddelde snelheid, maximum snelheid en de tijd die is stilgestaan. Bovendien is er een database met flitsers te downloaden waardoor een signaal kan worden gekregen bij het passeren van een flitskast.

NavPix
Het meest opvallend aan de Navman iCN720 en iCN750 is NavPix. NavPix werkt met foto´s en zorgt voor een simpele bediening. Navman zelf ondersteunt de komst van NavPix met het volgende voorbeeld: "Stel dat we bijvoorbeeld naar de Eiffeltoren willen navigeren, hoeveel mensen weten dan het exacte adres?". En daar heeft Navman een punt. Maar dankzij NavPix is het mogelijk de Eiffeltoren als foto aan te klikken en vervolgens wordt de route berekent. Maar dat is niet alles! Als gebruiker van één van de twee toestellen kunt u met een ingebouwde camera ook zelf een foto maken. Vervolgens worden automatisch de GPS-punten en het adres gezocht en wordt de foto samen met de locatiegegevens opgeslagen. Hierdoor wordt het wel heel simpel om een favoriete bestemming, bezienswaardigheid of locatie op te slaan.

iCN720 en iCN750
Het verschil tussen de iCN720 en iCN750 zit naast de prijs vooral in het kaartmateriaal. Op de iCN720 zijn de kaarten van de Benelux en de Europese hoofdwegen opgeslagen. De iCN750 beschikt over gedetailleerde kaarten van 17 Europese wegen. De toestellen kosten respectievelijk € 599,- en € 699,-. Een zuignaphouder, autolader, draagtas, USB-kabel en 220V-lader zijn bijgesloten.

Gerelateerde artikelen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Zo combineren échte mannen werk en privé

Autonieuws
Zo combineren échte mannen werk en privé
> Artikel lezen

BMW België geeft primeurtje weg bij online configurator 8-serie

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Skoda Octavia (Combi) naar buiten

Spyshots
> Artikel lezen

Veramerikaanste Toyota Camry lost Avensis af

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.