Automultimedia

De nieuwe TomTom Go lijn

TomTom heeft de TomTom Go lijn compleet vernieuwd en verder verbeterd. Functies als een ingebouwde MP3-speler, Bluetooth-carkit, 20 GB harddisk en een groter en verbeterd LCD-scherm kenmerken de TomTom Go 910, 710 en 510.

De nieuwe productlijn zal geleidelijk de huidige GO productlijn vervangen en bestaat uit drie modellen, de TomTom GO 910, TomTom GO 710 en TomTom GO 510. TomTom heeft behoorlijk wat verbeteringen en uitbreidingen doorgevoerd. Zo is het kaartmateriaal behoorlijk uitgebreider en is de 3D-weergave verbeterd. Verder heeft TomTom de flitslocaties ingevoerd, waardoor je als gebruiker wordt gewaarschuwd voor flitspalen en vaste controles. Die waarschuwingen kunnen voortaan niet alleen gebeuren door er op het schermpje melding van te maken, maar er kan ook een gesproken waarschuwing worden ingesteld. Verbeteringen in de software hebben ervoor gezorgd dat de routes sneller kunnen worden (her)berekend. Alle drie de systemen zijn opnieuw vormgegeven. Het LCD-scherm is vergroot tot 4 inch. Het verbeterde antireflectiescherm is voorzien van een ingebouwde sensor die zich automatisch aan de lichtomstandigheden aanpast, zodat het beeld altijd optimaal is; overdag, ’s nachts en zelfs in direct zonlicht.

Nieuwe functies en diensten
Naast de diverse verbeteringen heeft TomTom ook een aantal vernieuwingen doorgevoerd. Zo zijn alle drie de apparaten te gebruiken als handsfree carkit wat werkt met Bluetooth. Verder kunnen via iPod control klanten hun iPod aansturen via het TomTom-menu. Met de nieuwe TomTom GO serie introduceert TomTom tevens TomTom HOME, een gratis softwareapplicatie die te gebruiken is met PC en Mac. TomTom HOME stelt gebruikers in staat om content te beheren, te downloaden, op te slaan en over te zetten vanaf de computer op de nieuwe TomTom GO. Bestuurders kunnen zo een route vooraf plannen, kaarten downloaden en het wordt tevens eenvoudiger om toegang te krijgen tot nieuwe en verbeterde TomTom PLUS content & diensten. Een volledig geïntegreerde MP3-speler maakt het mogelijk om MP3-bestanden op de TomTom Go af te spelen en bovendien kunnen er foto´s op worden bekeken. Hiermee is de TomTom Go veranderd van een navigatiesysteem naar een multimediaal apparaat.

TomTom Go 910: € 699,-
De TomTom Go 910 is het topmodel van de TomTom Go-serie. Het is een alles-in-een portable navigatiesysteem voorzien van alle mogelijkheden die TomTom momenteel aanbiedt. Het systeem is voorzien van kaartmateriaal van Europa, maar ook de VS en Canada zijn voorgeïnstalleerd op de 20 GB harddisk. Een MP3-speler, Bluetooth-carkit en afstandsbediening zijn eveneens standaard.

TomTom Go 710: € 599,-
Het grootste verschil tussen de 710 en de 910 is dat die eerste het moet stellen zonder een 20 GB harddisk, maar gebruik maakt van een SD-kaartje. Ook een afstandsbediening is niet standaard en bovendien beschikt die Go 710 niet over een MP3-speler. Het kaartmateriaal dat op de Go 710 is geïnstalleerd biedt navigatie voor heel West-Europa.

TomTom Go 510: € 499,-
De TomTom Go 510 is alleen geschikt om in Benelux te navigeren en bovendien over de hoofdwegen in de rest van West-Europa. Voor de rest is de Go 510 gelijk aan de Go 710.

Gerelateerde artikelen

Citroen C4 Aircross mogelijk te koop bij AliExpress

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe gaaf! Iemand heeft een Porsche 917K als daily driver

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 GT3 RS 'vliegt' over de Ring in 6:56,4

Autonieuws
> Artikel lezen

Afrojack & co nemen eerste 'Nederlandse' Ford GT in ontvangst

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Maybach Ultimate Luxury Concept lekt uit

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.