Automultimedia

Twig Discovery navigeert naar uw vrienden

Het Finse merk Benefon komt met TWIG, een uitgebreid navigatiesysteem geintegreerd in een mobiele telefoon. De TWIG is een uitgebreid product dat naast navigatie meerdere mogelijkheden biedt. Zo kunt u uw vrienden localiseren en daarheen navigeren.

Benefon is een Fins bedrijf dat al ruim zestien jaar bestaat. Benefon leverde voorheen vooral business to business, maar gaat zich vanaf heden meer op de consument richten. Het eerste resultaat is de Twig Discovery, een GSM met geintegreerde navigatie. De simpel en strak vormgegeven Twig Discovery heeft een zakelijke uitstraling. Het apparaat is voorzien van een 256 kleuren TFT-scherm. De GPS-ontvanger is in de Discovery ingebouwd.

Kaartmateriaal via GPRS
De Twig Discovery maakt gebruik van het kaartmateriaal van Navteq. De kaarten die nodig zijn voor navigatie zijn te installeren op een SD-kaartje maar ook via GPRS op te halen. Daardoor kunt u ten allen tijde het kaartmateriaal updaten of een buitenlandse route programmeren. Tijdens het navigeren zijn de kaarten te bekijken in 2D en 3D. Bovendien worden de instructies ondersteund met een Nederlandstalige stem. Naast het uitkiezen van een ´gewone´ bestemming is ook gebruik te maken van POI´s ofwel Points of Interest.

Navigeer naar je vrienden
Onderscheidend ten opzichte van andere navigatiesystemen is de mogelijkheden om naar personen te navigeren. Daarvoor bedacht Benefon Twig Finder, dat de mogelijkheid biedt om naar een andere gebruiker van een Twig toestel te navigeren. Met Twig Tracker ziet u op uw scherm waar uw vrienden naar toe gaan, terwijl Twig Zone een signaaltje geeft als uw vrienden zich verplaatsen buiten een vooraf gekozen zone. Big Brother is watchting you!

Vanaf mei leverbaar
De prijs van de Twig Discovery zal in een later stadium bekend worden gemaakt . De uiteindelijke prijs hangt af van de gewenste services en meegeleverde accessoires. De Twig Discovery zal vanaf mei in Nederland leverbaar worden.

Gerelateerde artikelen

BMW België geeft primeurtje weg bij online configurator 8-serie

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Skoda Octavia (Combi) naar buiten

Spyshots
> Artikel lezen

Veramerikaanste Toyota Camry lost Avensis af

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Zo combineren échte mannen werk en privé

Autonieuws
Zo combineren échte mannen werk en privé
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.