Automultimedia

Pioneer-systemen met Bluetooth-carkit

Pioneer komt met twee systemen op de markt die een ingebouwde Bluetooth-carkit hebben. Het gaat om een navigatiesysteem met touchscreen en een autoradio.

Vorig jaar presenteerde Pioneer de DEH-P70BT. Het was de eerste autoradio waarbij het mogelijk is om via Bluetooth je telefoon met je autoradio te verbinden. De DEH-70BT werd enthousiast ontvangen. Dat was voor Pioneer reden genoeg om dit concept verder uit te bouwen. Dat heeft ertoe geleid dat Pioneer nu met de DEH-P55BT en AVIC-X1BT komt.

Pioneer AVIC-X1BT
De AVIC-X1BT is gebaseerd op het populaire AVIC-X1 entertainmentsysteem. De AVIC-X1 is zeer gebruiksvriendelijk dankzij het 6,5 inch TFT-touschreen. Het systeem is een all-in-one met radio-, CD-, DVD- en navigatiefunctie. Daar wordt nu ook de mogelijkheid tot carkit aan toegevoegd. Via Bluetooth kan de telefoon aan het systeem worden gekoppeld. Vervolgens kan het telefoonboek worden ingeladen. Alle bediening gaat via het TFT-touchscreen. Dankzij het grote scherm is ook de telefoonfunctie zeer gemakkelijk te bedienen. Een uitgebreid iPod-menu zorgt ervoor dat ook de aansluiting van een iPod op de AVIC-X1BT probleemloos kan functioneren. De prijs van de AVIC-X1BT is € 1.999,-.

Pioneer DEH-P55BT
Behalve het uitgebreide navigatie-/entertainmentsysteem levert Pioneer ook een nieuwe autoradio met Bluetooth-carkit. Het grote verschil tussen dit toestel en de eerder gepresenteerde DEH-P70BT (zie tweede foto) is het feit dat de DEH-P55BT is uitgerust met een RGB-kleurenscherm. Hierdoor is het mogelijk het toestel perfect in de auto te integreren. Audi-rijders kunnen kiezen voor een rood/witte verlichting en als eigenaar van een Volkswagen zou je de helderblauwe verlichting in kunnen schakelen. Daarnaast zijn er nog meerdere kleuren waaronder amberkleur voor Renault´s. De DEH-P55BT biedt de mogelijkheid om maximaal 5 telefoons aan het toestel te verbinden via Bluetooth. Alle bediening van de telefoon kan via de autoradio gebeuren. Eventueel zou zelfs de optionele stuurafstandsbediening de bedieningsfuncties over kunnen nemen. Tot slot zou ook de DEH-P55BT te koppelen zijn aan een iPod. Het apparaat dat naast een radio en CD-functie ook MP3- en WMA-bestanden af kan spelen kost € 349,-.

Gerelateerde artikelen

BMW België geeft primeurtje weg bij online configurator 8-serie

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Veramerikaanste Toyota Camry lost Avensis af

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Skoda Octavia (Combi) naar buiten

Spyshots
> Artikel lezen

Zo combineren échte mannen werk en privé

Autonieuws
Zo combineren échte mannen werk en privé
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.