Automultimedia

Bijna realistisch: Project Gotham Racing 3

Altijd al willen rijden in een Spyker, Ferrari, Lamborghini of Pagani? Met een beetje fantasie kan dat nu. Met Project Gotham Racing 3. Een realistische racegame voor de Xbox 360.

Microsoft’s nieuwste gameconsole de Xbox 360 is volgens Microsoft een spelcomputer van de tweede generatie. Het apparaat is tot veel meer in staat dan alleen het spelen van een computerspel. Zo kan de Xbox 360 werken als DVD-speler, MP3-speler en is het mogelijk een slide-show van je (vakantie)foto’s te maken. Bovendien is de Xbox 360 geschikt voor HD-televisie. Een spel als Project Gotham Racing 3 is ook zo ontworpen dat dit geschikt is voor een HD-televisie en daardoor een hoge beeldkwaliteit.
 
Kennismaking
Door Microsoft werden wij uitgenodigd om kennis te komen maken met het spel Project Gotham Racing 3 en tegelijk ook met de Xbox 360. Verwacht van ons geen diepgaand verhaal over de technische aspecten van het spel en de grafics. Dit laten wij graag over aan game-specialisten.
 
Gedetailleerd
Project Gotham Racing 3 is een racespel dat de werkelijkheid heel dicht benaderd. Normaal gesproken zijn de intro’s en filmpjes van een game vele malen mooier dan het spel zelf. Bij PGR3 is dat niet het geval. Tijdens het gamen valt op dat alles zeer waarheidsgetrouw is opgezet. De auto’s zijn tot in detail uitgewerkt en daarbij is zelfs het interieur compleet naar waarheid vormgegeven. Spelend in de cockpitview zie je de handen van de bestuurder dan ook daadwerkelijk schakelen met de flippers achter het stuur. Om die details zo mooi te krijgen zijn de auto´s stuk voor stuk bij Microsoft in de studio geweest om van binnen en buiten te filmen en fotograferen. De details van het spel zijn zo mooi dat je met een beetje fantasie echt plaats neemt in de kuipstoelen van een Spyker, Ferrari of Lamborghini. Rij je tegen de vangrail dan zie je het massaal toegestroomde publiek terugdeinsen en juichen ze als je een mooie stunt of actie maakt.
 
Exclusieve supercars
Exclusief aan PGR3 zijn de auto’s. Was het bij diverse racegames al mogelijk om in een Ferrari, Aston Martin of Lamborghini te rijden, in PGR3 is Microsoft heel ver gegaan. Zo kun je rijden in bijvoorbeeld de Aston Martin DBR9, Lamborghini Murcielago GT-R, Koenigsegg CCR en zelfs in de Spyker C8. Maar ook een Pagani Zonda S, TVR Cerbera, Dodge Viper SRT-10, Bentley Continental GT en Saleen S7 behoren tot de mogelijkheden. Naast steden als Londen, Las Vegas en Tokyo kun je ook racen op de beruchte Nürburgring.
 
Rij in je droomauto
Project Gotham Racing 3 is een spel dat je als liefhebber van exclusieve sportauto’s zeker moet hebben. Door de geweldige grafische vormgeving, de mooie menu’s en de schitterende auto’s zit je met een beetje inlevingsvermogen écht achter het stuur van je droomauto.

Gerelateerde artikelen

Hoe gaaf! Iemand heeft een Porsche 917K als daily driver

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroen C4 Aircross mogelijk te koop bij AliExpress

Autonieuws
> Artikel lezen

Afrojack & co nemen eerste 'Nederlandse' Ford GT in ontvangst

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 911 GT3 RS 'vliegt' over de Ring in 6:56,4

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Maybach Ultimate Luxury Concept lekt uit

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.