Automultimedia

Test: Garmin StreetPilot C330

Met de StreetPilot C300-serie komt Garmin met een concurrent voor de populaire TomTom Go-systemen. De StreetPilot C330 was een aantal weken bij ons te gast voor een uitgebreide test en blinkt uit in gebruiksgemak.

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, Garmin heeft goed z´n best gedaan! De StreetPilot C330 is een licht en compact apparaat dat zich eenvoudig laat bedienen. Hij blinkt uit in duidelijkheid, overzicht en is mooi afgewerkt.
 
Gebruiksgemak
Gebruiksgemak heeft voorop gestaan bij de ontwikkeling van de StreetPilot C330. Al bij het openen van de doos is meteen duidelijk hoe het systeem werkt. In de doos vinden we het apparaat en een gecombineerde lader/houder. Je klikt simpelweg de StreetPilot op de houder en bevestigt deze met een zuignap op de voorruit. Lader in de sigarettenaansteker drukken en de StreetPilot is klaar voor gebruik.
 
Snel navigeren
Wanneer je het apparaat aanzet verschijnt het ´navigeer naar´ menu. Je kunt kiezen voor ´Waarheen?´ en ´Bekijk kaart´. Kies je ´Waarheen?´ dan krijg je wederom een overzichtelijk scherm met de keuze voor een adres, POI´s (Point of Interest) of voorgeprogrammeerde locaties. Kies je voor ´Adres´ dan kun je in het volgende scherm de gegevens zoals plaats en straat invoeren. Wanneer je kiest voor ´Brandstof´ krijg je tankstations in de nabijgelegen omgeving. Je ziet de namen van de tankstations inclusief de afstand. Door te klikken op de naam krijg je een schermpje met meer informatie over het station en kun je er direct heen navigeren.
 
Snel en duidelijk
Het systeem berekent supersnel de route. Ook voor lange afstanden is de routeberekening snel en zie je in procenten de voortgang van het berekeningsproces. De stembegeleiding is duidelijk, het volume te regelen met een draaiknop aan de zijkant en de instructies zijn ruim van te voren en goed te verstaan.
 
Mooi afgewerkt
Het oog wil ook wat, en daar heeft Garmin duidelijk aan gedacht. De behuizing is aan de voorkant afgewerkt met aluminium en de menu´s zijn mooi vormgegeven. Het kleurenscherm is helder en praktisch altijd goed afleesbaar. Het schermpje is voorzien van touchscreen-bediening. De iconen zijn groot en daardoor ook voor mensen met wat dikkere vingers goed te bedienen.
 
Prijzig
Wat ons betreft heeft Garmin met de StreetPilot een geduchte concurrent voor de TomTom Go. Het systeem is duidelijk, overzichtelijk, mooi afgewerkt en snel. Enige nadeel is zijn prijskaartje. De door ons geteste StreetPilot C330 is uitgerust met een 2 GB ingebouwde harddisk en de kaarten van een groot deel van Europa. Het prijskaartje dat daaraan hangt is € 835,-. De goedkoopste StreetPilot (C310) heeft dezelfde functies maar is niet voorzien van een ingebouwde harddisk en slechts 256 MB op een SD-kaartje. Alleen de Benelux is daarop geïnstalleerd. De C310 kost € 545,-. De StreetPilot is verkrijgbaar bij automaterialenwinkels en via Sailtron (de importeur).

Gerelateerde artikelen

Weg belastingvoordeel na 200.000ste Tesla

Autonieuws
> Artikel lezen

BN’ers die zo lekker gewoon zijn gebleven met hun auto

Autonieuws
BN’ers die zo lekker gewoon zijn gebleven met hun auto
> Artikel lezen

Toyota Supra ook op Goodwood nog altijd in een velletje

Autonieuws
Toyota Supra ook op Goodwood nog altijd in een velletje
> Artikel lezen

Maserati versterkt zich met Levante GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Aanschouw de Singer Porsche 911 DLS en kwijl

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.