Automultimedia

Test: DVD-speler met 40 GB harddisk

Portable DVD-spelers zijn een ware rage. Relatief nieuw is de opkomst van DVD-spelers met geïntegreerde harde schijf. Autowereld.com testte een harddisk TFT-scherm voor u.

Het systeem is heel compleet en er zijn diverse accessoires bijgesloten. In de doos zit niet alleen het multimediasysteem maar ook een afstandsbediening, hoofdtelefoon, accu en een tasje. Ook diverse kabels om het systeem aan te sluiten op bijvoorbeeld de televisie zijn meegeleverd. Om de speler in de auto te bevestigen is een tasje bijgesloten om aan de hoofdsteun te hangen.
 
Goedkope uitstraling
Het door ons geteste systeem kost € 439,-. In vergelijking met de gewone portabele DVD-speler is dat bijna het dubbele. Jammer genoeg is de fabrikant er niet ingeslaagd om die prijs te rechtvaardigen met een mooie uitstraling. De plastic behuizing oogt goedkoop en datzelfde geldt voor de priegelige knopjes. Ook commentaar is er op het menu. De menu-items zijn slechts afleesbaar doordat de achtergrond – die in het systeem zit ingebouwd – continue blijft staan.
 
Ingebouwde kaartlezer
Ondanks de minder mooie uitstraling werkt het systeem wel prima. De bediening is simpel en duidelijk. Wanneer je de speler aanzet verschijnt een openingscherm waarbij je kunt kiezen voor de harde schijf of voor bijvoorbeeld één van de ingestoken kaartjes (er is een kaartlezer ingebouwd). Kies je voor de harde schijf dan wordt er onderscheidt gemaakt tussen foto, muziek, video en file. Bij het kiezen van video verschijnen de films die op de harde schijf (40 GB) staan. Foto’s zijn weer te geven in een slide-show. Makkelijk voor bijvoorbeeld het tonen van de vakantiekiekjes.
 
Ruimte voor 60 films
Het grootste voordeel van een systeem met ingebouwde harde schijf is het feit dat je niet meer hoeft te lopen met losse CD/DVD’s. De harde schijf van 40 GB biedt voldoende ruimte voor ongeveer 60 films. Bovendien kunnen DIVX-films worden afgespeeld. Voor de fanatieke filmdownloaders onder ons is dat een groot voordeel. Ga je het systeem alleen gebruiken voor MP3’tjes dan moeten er wel 10.000 nummers op kunnen. Alle bestanden kunnen simpelweg via USB (2.0) worden overgezet van je PC op de speler.
 
Conclusie
Voor € 439,- heb je een goed werkend systeem met veel mogelijkheden. De harde schijf van 40 GB biedt voldoende ruimte voor de gemiddelde gebruiker. Helaas is er bespaard op de uitstraling van zowel de behuizing als het menu.

Deze portabele DVD-speler is te bestellen bij Globe Gadgets voor € 439,-. Zie ook Globe Gadgets.nl

Gerelateerde artikelen

Prijzen voor nieuwe Kia Ceed (Sportswagon)

Autonieuws
Prijzen voor nieuwe Kia Ceed (Sportswagon)
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 8-serie officieel: dit moet je alvast weten

Autonieuws
> Artikel lezen

Aston Martin DBS Superleggera doet kiekeboe

Autonieuws
> Artikel lezen

Bentley gaat voor Pikes Peak-record met Bentayga

Autonieuws
Bentley gaat voor Pikes Peak-record met Bentayga
> Artikel lezen

Pikes Peak Hill Climb: wat is dat nu precies?

Autonieuws
Pikes Peak Hill Climb: wat is dat nu precies?
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.