Automultimedia

Dashcam

Dashcam: leuk voor likes, handig bij schade

Tegenwoordig wil iedereen altijd en overal connected zijn. Een romantisch weekendje weg moet natuurlijk direct gedeeld worden via Facebook, shinen in je nieuwe outfit doe je via Instagram en hachelijke avonturen zijn via Snapchat op de voet te volgen. Toch zijn er momenten, dat je je telefoon even met rust moet laten. Als je achter het stuur van je auto kruipt, bijvoorbeeld. 'Onderweg ben je OFFline', is ons geleerd. En terecht. Toch is er een manier om jouw auto-avonturen te registreren: de dashcam. De rage die het autoleven makkelijker en leuker maakt!

Dashcam: leuk voor likes, handig bij schade

Van Russische viral filmpjes, naar bewijsmateriaal

We hebben ze allemaal weleens gezien. Hachelijke verkeerssituaties, die net goed of helemaal verkeerd aflopen op de Russische snelwegen. De een ontsnapt aan z'n dood, de ander… Tsja, die komt er iets minder goed van af. Al deze beelden zijn feilloos geregistreerd door een dashcam. De autocamera die in Rusland standaard inbegrepen lijkt bij nieuwe auto's. En dat is écht niet alleen voor de likes.

De beelden van een dashcam komen namelijk heel goed van pas op de weg. Bijvoorbeeld om die wegpiraat, die jou van de weg rijdt, haarfijn vast te leggen. Of op het moment dat je betrokken raakt bij een ongeval het échte verhaal direct duidelijk in beeld te brengen. Dat kan flink wat discussies over de schuldvraag voorkomen. Voor jou als slachtoffer natuurlijk heel handig. Of op z'n minst een korte online 'minute of fame'.

Verzekeraars blij met dashcam

Ook onder verzekeraars wint de dashcam aan populariteit. In Nederland is het inmiddels al mogelijk om een dashcam in te zetten als bewijs bij een ongeval. Verschillende weggebruikers hebben deze nieuwe bron van informatie gebruikt bij het indienen van een schademelding. De beelden maken het immers eenvoudiger om de situatie te schetsen, zonder afhankelijk te zijn van verklaringen van betrokkenen en getuigen. Niet voor niets hebben vele verzekeraars laten doorschemeren groot voorstander te zijn van dashcams.

Voorlopig moeten we in Nederland onze schrijf- en tekenkunsten nog gebruiken om het aloude bekende schadeformulier in te vullen. Maar, wie weet behoort dit binnen afzienbare tijd tot het verleden. De eerste automerken verrijken verschillende modellen inmiddels standaard met een dashcam en daarmee lijkt na de drone en GoPro een nieuwe rage te ontstaan. Want naast de praktische voordelen van een dashcam, is de autocamera óók de ideale manier om die bijzondere autoreis door de Alpen feilloos vast te leggen.

Sneller schade melden en sneller geholpen

Eén van de verzekeraars die beelden van dashcams gebruikt bij het eenvoudiger bepalen van de aansprakelijkheid bij een ongeval is HEMA Verzekeringen. Daarom is de verzekeraar een aantrekkelijke actie gestart. Om jouw onvergetelijke roadtrips te filmen, zondagsrijders en wegmisbruikers te 'betrappen' of dat ene opzienbarende, hachelijke moment te delen met internetland. Wie nu een WA + Volledig Casco Autoverzekering (allrisk) afsluit bij HEMA ontvangt een gratis iON Dashcam (t.w.v. €179,-). De actie loopt tot en met 31 mei 2017. Kijk voor de actievoorwaarden op www.verzekerdbijhema.nl.
Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Zoeken

Merk- & modeldossiers