Automultimedia

Volvo introduceert Digital Jukebox

Volvo heeft een Digital Jukebox ontwikkeld. Het kastje biedt ruimte voor 20 GB aan MP3-bestanden en wordt gekoppeld aan de standaard Volvo-audiosystemen.

De MP3-speler heeft in rap tempo een enorme populariteit gewonnen. Dat heeft zich ook doorvertaald in de auto. Vele autoradio´s zijn voorzien van een mogelijkheid om MP3 cd´s af te spelen. Er zijn zelfs autoradio´s waar een USB memory stick is in te pluggen en zo je MP3´tjes te laten afspelen. Veel autofabrikanten zien ook in dat de MP3-speler een hot-item is. Daardoor worden diverse systemen zo gemaakt dat ze ook MP3´s ondersteunen. Volvo komt met een Digital Jukebox waarop MP3´s zijn op te slaan en af te spelen op de Volvo audiosystemen. Een mooie ontwikkeling, waarbij gedownloade muziek snel en eenvoudig van de computer naar het audiosysteem van de auto kan worden overgebracht.
 
Volledig geïntegreerd
De Digital Jukebox is ontwikkeld in samenwerking met het toonaangevende PhatNoise en wordt volledig in de bediening van het audiosysteem van de auto geïntegreerd. Het bestaat uit drie componenten: de Digital Jukebox, het DMS-geheugen en een docking station. Eerstgenoemde wordt in de bagageruimte van de auto geïnstalleerd; het DMS-geheugen wordt gebruikt voor het opslaan van muziekbestanden van bijvoorbeeld een CD of computer. Dit geheugen heeft een capaciteit van 20 GB, vergelijkbaar met maximaal 500 uur muziek in MP3-formaat of met 400 CD’s. Het docking station tot slot dient om muziek van de computer naar het DMS-geheugen over te brengen. Dit downloaden gaat snel een eenvoudig via een USB-aansluiting tussen de computer en het docking station.
 
Music Manager
Uniek voor de Digital Jukebox is de veilige manier waarop de bestuurder zijn muziek kan selecteren en beluisteren. Het werkt in principe hetzelfde als een externe cd-wisselaar en de bediening gebeurt dan ook via de knoppen van het bestaande audiosysteem. Het zoeken van muziekbestanden wordt daarnaast vergemakkelijkt door diverse gesproken meldingen, zoals de naam van de gekozen artiest. Deze meldingen zijn beschikbaar in vier talen: Engels, Duits, Frans en Spaans. De jukebox ondersteunt verder verschillende gecomprimeerde muziekformats en via de meegeleverde Music Manager kunnen muziekbestanden overzichtelijk worden georganiseerd. De Volvo Digital Jukebox is leverbaar vanaf € 799,- inclusief inbouw en montage. Het systeem wordt ondersteund in de S60, V70, S80 en XC70.

Gerelateerde artikelen

Volvo XC60 is World Car of the Year 2018

Autonieuws
> Artikel lezen

Officieel: Polestar 1 ís productierijpe Volvo Coupé Concept

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo: Chinese autoproductie beter dan Europese

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo rijdt nieuwe S60 in de spotlights

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo prijst verlengde S90L Excellence

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo XC40 nu ook als plug-in hybride

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.