Automultimedia

Vier nieuwe DVD-monitoren van Kenwood

Kenwood presenteert 4 nieuwe Monitor Receivers op 1 DIN-formaat. Drie daarvan zijn voorzien van een DVD-speler en te combineren met een navigatiesysteem.

Met de introductie van 3 nieuwe 7-inch DVD/Monitor Receivers en een 7-inch Monitor Receiver breidt Kenwood deze zomer de 1-DIN DVD/Monitor Receivers in haar in-car multimedia lijn uit naar totaal 6 modellen. Bovendien worden twee nieuwe dubbel-DIN systemen en iets later dit jaar nog een Quick-Release 7-inch opbouw monitor op de markt gebracht.
 
DVD/Monitor Receivers
Maar liefst 4 nieuwe Monitor Receivers (waarvan 3 met geïntegreerde DVD-speler) zien deze zomer het levenslicht. Alle schermen kunnen touch-screen bediend worden, een functie die Kenwood als sinds jaar en dag op vrijwel al haar beeldschermen toepast. Bovendien zijn alle systemen uitgerust met AM/FM RDS tuner, 4 x 50W MOSFET-versterker en kunnen zowel het Kenwood DVD navigatiesysteem als bijvoorbeeld een Apple iPod worden aangesloten én touch-screen op het beeldscherm worden bediend!
 
Scherm zonder DVD-speler
De KVT-M707 (de enige zonder DVD-speler, adviesverkoopprijs € 999,--) is ideaal voor mensen die graag een navigatiesysteem in de auto willen, maar liever geen losse monitor op het dashboard plaatsen. Bij het verlaten van de auto klapt het scherm namelijk automatisch naar binnen, zodat het aan het zicht onttrokken is.
 
Scherm met DVD-speler
Steeds vaker wil men tegenwoordig echter het beeldscherm ook gebruiken voor het bekijken en beluisteren van DVD-Video´s. In dat geval bieden de KVT-627DVD, -727DVD of -827DVD (resp. € 1.499,--, € 1.699,-- en € 1.899,--) uitkomst. Deze modellen beschikken over een DVD-speler die naast voorbespeelde DVD´s ook DVD+/- R/RW´s en MP3- en WMA-muziekbestanden vanaf CD-R/RW kan afspelen. Nieuw is dat ook MPEG Video-bestanden en JPEG-fotobestanden kunnen worden gelezen. Daarnaast hebben de nieuwe modellen een Directe DVD menu keuze. Er hoeft niet meer via pijltjes naar de gewenste keuze in een DVD menu "gestuurd" te worden. Middels de touch-screen bediening kan men namelijk direct de verschillende opties in het menu van de DVD selecteren.
 
5.1-kanaals DSP
De topmodellen KVT-827DVD en -727DVD worden beide geleverd inclusief 5.1-kanaals Dolby Digital/dts decoder. Deze DSP-unit regelt onder andere de digitale tijdsvertraging per luidspreker, het digitale cross-over filter en alle equalizerinstellingen.
De grafische gebruikersinterface van beide topmodellen is bijzonder fraai. In mooi vormgegeven en intuïtief te gebruiken menu´s wordt de gebruiker stap voor stap door de vele instelmogelijkheden geleid. Bij de KVT-827DVD kan men zelfs nog kiezen uit vier verschillende achtergronden (wallpapers).
Ingeval het beeldscherm gesloten is, biedt de mini-display onder het scherm van de KVT-827DVD alsnog de meest essentiële informatie.
 
Quick-Release Monitor
Voor diegenen die primair geïnteresseerd zijn in een hoogwaardig opbouw-navigatiesysteem en dit bijvoorbeeld willen combineren met al in de auto aanwezige audio-apparatuur, is de LZ-760R de ideale oplossing. Dit 7-inch (ca. 18 cm) touch-screen beeldscherm kan op of aan het dashboard worden gemonteerd. De handige één-greeps ontgrendeling maakt het mogelijk het scherm eenvoudig te verwijderen als men de auto verlaat. Het scherm beschikt bovendien over twee extra AV-ingangen, waarvan één speciaal voor een achteruitrijcamera. Op de AV-uitgang kan eventueel een tweede scherm worden aangesloten.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP

Autonieuws
Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP
> Artikel lezen

McLaren Senna voor de prijs van een Kia Picanto

Autonieuws
> Artikel lezen

Zo zag je de Ferrari 812 Superfast nog nooit

Fotogalleries
> Artikel lezen

Vietnamese VinFast reist wel af naar Parijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Zoutstrooiers uit winterslaap gehaald tegen aanhoudende droogte

Autonieuws
> Artikel lezen

De reis naar de glamping saai en slopend? Niet met deze MPV’s!

Autonieuws
De reis naar de glamping saai en slopend? Niet met deze MPV’s!
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.