Dit is de duurste speakerset voor je auto

Goede HiFi in de auto wordt alsmeer belangrijker bevonden. Vandaar dat een automerk die dat inziet steeds vaker een samenwerking aangaat met een gerenommeerd audiomerk. Echter er zijn ook HiFi-merken die op eigen houtje het hart (oren) van de audiofiele automobilist sneller wil laten kloppen. Het Franse Focal bijvoorbeeld en iets in ons zegt dat hun stand alone carfi-speakers niet de minste zijn.

Focal's core bussiness is het ontwikkelen van luidsprekers voor thuis. In alle soorten en maten komen ze, tot aan de man-hoge Grand Utopia EM toe. Het kostenplaatje van die (gebochelde) high tower? Een lieve anderhalve ton in euro's. Maar dan heb je ook wat, volgens de Fransen, en wel 'een van de allerbeste home audio-speakers die momenteel te koop zijn'.

Of dat ook geldt voor de Focal's Ultima Kit voor in de auto durven we niet te zeggen, maar gezien het feit dat de technologie daarvan ontleend is van de Grand Utopia doet bij voorbaat als muziek in de oren klinken. Eén ding is in elk geval zeker: de Ultima Kit behoort tot meest kostbare carfi ter wereld met een prijs van 22 mille. Jemig, daar kun je een leuke middenklasser voor kopen!
Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties