Automultimedia

High-end Bang & Olufsen-systeem in nieuwe Audi R8

Bang & Olufsen en Audi zijn al jaren trouwe partners. Het nieuwste project van de twee is het audiosysteem voor de nieuwe Audi R8. Bang & Olufsen wil hiermee bewijzen dat een buitengewone surround sound-beleving ook kan worden gerealiseerd in een relatief kleine ruimte.​

Het dertien speakers tellende systeem is goed voor 550 Watt. De D-klasse versterker heeft een kanaal voor elke speaker. De zogenaamde CosCone mid-range drivers leveren dezelfde geluidskwaliteit als gewone drivers, terwijl ze maar de helft van de ruimte in nemen. De subwoofer is in de ongebruikte ruimte van de voorste wielkasten geplaatst

State of the art
Aan boord zijn er verschillende audio-technologieën te vinden, van Digital Signal Processing tot Vehicle Noise Compensation. Via een ingebouwde microfoon filtert het systeem de (rij)geluiden van de auto om zo de muziek zo optimaal mogelijk te laten klinken.

Verschillende geluidsbelevingen
Het B&O-systeem maakt ook gebruik van een surround sound algoritme, dat gebruikers in staat stelt om, via het MOST 150 infotainment interface, de balans van het geluid aan te passen. Zo kan er worden gekozen voor een full surround sound beleving, maar is het ook mogelijk om het geluid meer te focussen op de voorkant van de auto.

Design
Bij Bang & Olufsen hebben ze niet alleen verstand van geluid, ze kennen ook hun weg op de tekentafel. Het systeem is speciaal ontwikkeld voor de nieuwe R8 en past dan ook perfect in het interieur. En ondertussen behoudt het de kenmerkende stijl van Bang & Olufsen. Voor de audioliefhebber een must-have bij het bestellen van een nieuwe R8.

Gerelateerde artikelen

Audi presenteert R8 V10 RWS mét achterwielaandrijving

Autonieuws
Audi presenteert R8 met achterwielaandrijving
> Artikel lezen

'Geniet van de Audi R8 zolang het nog kan'

Autonieuws
'Geniet van de Audi R8 zolang het nog kan'
> Artikel lezen

Geen opvolger, wel nog een facelift voor Audi R8

Spyshots
> Artikel lezen

Audi passeert Abt met Audi Sport Performance Parts

Autonieuws
Audi passeert Abt met Audi Sport Performance Parts
> Artikel lezen

Avontuur elektrische Audi R8 e-tron al weer voorbij

Autonieuws
Avontuur elektrische Audi R8 e-tron al weer over
> Artikel lezen

Audi R8 Audi Sport Edition: durf jij?

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.