Automultimedia

16 Bang & Olufsen-speakers in vernieuwde BMW 6-serie

Bedrijfsmatig mag het dan niet zo denderend gaan met Bang & Olufsen (dat zichzelf in de etalage heeft gezet), op de werkvloer van de Deense hifi-fabrikant timmeren ze hard aan de weg. Ook voor de vernieuwde BMW 6-serie is er een compleet nieuw surround sound systeem ontwikkeld.

Van alle automerken is Audi de grootste afnemer van muzieksystemen van Bang & Olufsen, met laatst nog een '3D sound'-beleving voor de Q7. Maar ook in producten van Mercedes-Benz en Aston Martin laten de Denen zich graag horen. En in auto's van BMW, waarvan de vernieuwde 6-serie de eer heeft als eerste te worden uitgerust met het nieuwste carfi-paradepaardje van Bang & Olufsen: een 1.200 Watt sterk surround sound systeem, goed voor 14 actieve speakers en twee in de vloer van de auto opgenomen subwoofers.

Vehicle Noise Compensation
Meer speakers betekent niet per se een mooier geluid, maar het kan zelden kwaad. Mede daarom omvat het in totaal zestien luidsprekers tellende Bang & Olufsen high-end Surround Sound System liefst zeven tweaters voor het hoog en zeven voor de middentonen. De beide subwoofers kunnen elk een vermogen leveren van 500 Watt en het loopwerk heeft de mogelijkheid om 5.1-kanaals surround muziek aan te sturen.
Er is zelfs een speciale digitale sound processor (DSP) ontwikkeld dat – via een ingebouwde microfoon – continu het (ongewenste) geluid buiten en binnenin de 6-serie monitort en filtert zodat de muziek optimaal weer gegeven wordt. Bang & Olufsen noemt het Vehicle Noise Compensation, wat raakvlakken heeft met het bekendere active noise cancellation.

Oor- én oogstrelend
Bang & Olufsen zou Bang & Olufsen niet zijn als het de ogen van de luisteraars ook de kost geeft. Het design van het nieuwe systeem mag er zodoende ook zijn, mede dankzij de fameuze Acoustic Lens Technology die uit bijvoorbeeld het dashboard rijzen zodra de auto wordt gestart. In de vernieuwde BMW 6-serie worden deze daarnaast nog subtiel belicht door LED-verlichting voor een nog fraaier effect.

Gerelateerde artikelen

BMW plust met M6 Competition Edition

Autonieuws
BMW plust met M6 Competition Edition
> Artikel lezen

Wald weet wel raad met de BMW 6-serie Gran Coupé

Tuning & styling
> Artikel lezen

Monsterlijke voortuitblik op BWM M6 GT3

Spyshots
BMW M6 GT3
> Artikel lezen

BMW geeft 6-serie Coupé een stille dood

Autonieuws
BMW geeft 6-serie Coupé een stille dood
> Artikel lezen

Prijzen gefacelifte BMW 6-serie bekend

Autonieuws
BMW 6-serie
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.