Automultimedia

Veelbelovend after-market Head-Up Display van Navdy

Van alle recente hightech features op een auto biedt het Head-Up Display (HUD) misschien wel het grootste gemak. Echter helaas geven autofabrikanten snufjes nooit gratis weg; het duurt lang voordat ze af fabriek betaalbaar worden. Maar nu is er een bedrijf dat een veelbelovende, betaalbare after-market HUD gaat verkopen, genaamd Navdy.

Wie ooit eens in een auto voorzien van een Head-Up Display heeft gereden (BMW, Peugeot, Cadillac, Corvette en sinds kort ook Mercedes-Benz) zal het beamen dat de functie ideaal is. De belangrijkste zaken over de auto en eventueel ook de te rijden rit worden pal voor je neus op de voorruit geprojecteerd. Je hoeft voor het inwinnen van rijinformatie amper nog te spieken op het centrale scherm in de middenconsole en ook het instrumentarium. Hooguit om iemand (handfree) te bellen of een muziekzender te wijzigen. Maar met het HUD van Navdy, een Amerikaans bedrijf, hoeft zelfs dat niet meer. Naast de snelheid, het toerental, afstanden, toerental en navigatie geeft hun after-market HUD ook inkomende telefoongesprekken (al dan niet met foto van de bellende persoon) en audio weer. Bovendien verloopt de bediening ook erg gemakkelijk, door simpelweg in het luchtledige te swipen of bepaalde woordcommando’s in te voeren met je stem.

Overtuigende video-uitleg
Navdy gaat hun portable HUD in de loop van 2015 op de markt brengen en je hoeft geen raketgeleerde te zijn om het apparaatje aan de praat te krijgen. De installatie werkt via het simpele plug&play-principe. Gewoon de HUD-module bovenop de instrumentariumbehuizing plaatsen, je smartphone via Bluetooth eraan koppelen en de speciaal te downloaden app vervolgens het werk te laten doen. De veelbelovende Navdy Head-Up Display gaat normaliter 499 dollar kosten, maar wie een pre-order plaatst betaalt 299 dollar, exclusief verzendkosten. Eerst zien, dan geloven? Dat kan, via deze video of anders na de marktlancering.

Gerelateerde artikelen

Garmin introduceert portable Head-Up Display

Automultimedia
Garmin introduceert portable Head-Up Display
> Artikel lezen

Volkswagen en Ford overwegen strategische alliantie

Autonieuws
> Artikel lezen

Volvo rijdt nieuwe S60 in de spotlights

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen op koers voor Pikes Peak-record

Autonieuws
> Artikel lezen

Rimac ontvangt zegen en geld van Porsche

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.