Automultimedia

Audi - Android Auto & Carplay

Zowel Android Auto als Apple's Carplay in Audi’s

Begin dit jaar werd bekend dat diverse grote autofabrikanten Google’s auto-besturingssysteem Android Auto gaan integreren in hun auto’s. Al snel rees de ongeruste vraag hoe deze fabrikanten vanaf dat moment de iPhone-gebruikers annex klanten gaan bedienen. Android-gestuurde smartphones en Apple’s eigen auto-besturingssysteem CarPlay kunnen nu eenmaal niet door één deur en vice versa. En daarom gaat Audi ze beide maar aanbieden.

Zowel Android Auto als Apple's Carplay in Audi’s
Hoe een en ander precies in zijn werk gaat, is nog onduidelijk, maar Audi heeft officieel aangekondigd dat haar auto’s vanaf 2015 zowel Google’s Android Auto als Carplay van Apple zullen ondersteunen. Dit in combinatie met Audi's eigen Multi Media Interface, beter bekend als MMI.
De integratie van beide autosoftware-systemen is bedoeld om de vele functies van de smartphones en die van de auto dichterbij elkaar te brengen voor meer gebruiksgemak bij de inzittende. Na het koppelen kunnen onder andere navigatie, uiteenlopende apps, weersvoorspellingen, nieuwsberichten en muziek via de auto worden bediend.

Wisseltruc
Mogelijk laat Audi de klant vooraf kiezen met welke van de twee auto-besturingssystemen deze het liefst werkt in de auto. Anderzijds brengt deze aanpak nogal vervelende beperkingen met zich mee wanneer een Audi met Android Auto aan boord wordt doorverkocht aan een Apple-gebruiker. Ideaal is dat elke Audi beide besturingssystemen ondersteund en de bestuurder naar gelang het type software op zijn smartphone kan wisselen Android Auto en Carplay.

Redactie
Door Redactie

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties

Zoeken

Merk- & modeldossiers