Automultimedia

Pioneer Apple CarPlay

Pioneer levert Apple CarPlay voor iedereen

Apple's CarPlay besturingssysteem voor in de auto komt dit jaar nog naar auto's van onder andere Volvo en Ferrari, maar de multimediafabrikanten waren nog niet toegehapt. Tot nu, want Pioneer kondigt met gepaste trots aan vanaf de zomer Apple CarPlay aan te bieden in bestaande multimediasystemen.

Pioneer eerste multimedia-aanbieder met Apple CarPlay
Het gaat hierbij om de onlangs aangekondigde AVIC-F60DAB, AVIC-F960DAB, AVIC-F960BT, AVIC-F860BT en de AVH-X8600BT die de functionaliteiten van Apple CarPlay zullen faciliteren. Via een firmware-update kan men bij Pioneer aan het begin van de zomer elk van deze systemen compatibel maken met CarPlay. Mits je in West-Europa, Noord-Amerika of Australië zit dan, maar dat is voor ons dus geen probleem. Andere landen krijgen de firmware-update later in 2014.

iPhone

Pioneer is hiermee een stap verder in hun visie om smartphone-connectiviteit optimaal in auto's te integreren. Het zal geen verrassing zijn dat het hier dan voornamelijk over iPhones gaat, die zo perfect kunnen communiceren met het CarPlay-systeem. Gebruikers van een iPhone 5 kunnen bijvoorbeeld met de Siri-spraakbesturing commando's geven aan het systeem, en kunnen via verschillende apps zoals Apple Maps en iTunes Radio van de functionaliteiten gebruik maken die de combinatie van iOS en CarPlay ze biedt.
Redactie
Door Redactie

Mis geen belangrijk autonieuws meer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en wij zorgen ervoor dat je altijd weet wat er speelt. Zo mis je geen belangrijk autonieuws meer.

Zoeken

Merk- & modeldossiers