Automultimedia

Pioneer levert Apple CarPlay voor iedereen

Apple's CarPlay besturingssysteem voor in de auto komt dit jaar nog naar auto's van onder andere Volvo en Ferrari, maar de multimediafabrikanten waren nog niet toegehapt. Tot nu, want Pioneer kondigt met gepaste trots aan vanaf de zomer Apple CarPlay aan te bieden in bestaande multimediasystemen.

Het gaat hierbij om de onlangs aangekondigde AVIC-F60DAB, AVIC-F960DAB, AVIC-F960BT, AVIC-F860BT en de AVH-X8600BT die de functionaliteiten van Apple CarPlay zullen faciliteren. Via een firmware-update kan men bij Pioneer aan het begin van de zomer elk van deze systemen compatibel maken met CarPlay. Mits je in West-Europa, Noord-Amerika of Australië zit dan, maar dat is voor ons dus geen probleem. Andere landen krijgen de firmware-update later in 2014.

iPhone
Pioneer is hiermee een stap verder in hun visie om smartphone-connectiviteit optimaal in auto's te integreren. Het zal geen verrassing zijn dat het hier dan voornamelijk over iPhones gaat, die zo perfect kunnen communiceren met het CarPlay-systeem. Gebruikers van een iPhone 5 kunnen bijvoorbeeld met de Siri-spraakbesturing commando's geven aan het systeem, en kunnen via verschillende apps zoals Apple Maps en iTunes Radio van de functionaliteiten gebruik maken die de combinatie van iOS en CarPlay ze biedt.

Gerelateerde artikelen

Internetten met je Pioneer navigatiesysteem; het kan voortaan

Automultimedia
AVIC-F60DAB, het topmodel
> Artikel lezen

Telefoon-apps bedienen met nieuwe Pioneer-radio´s

Automultimedia
Telefoon-apps bedienen met nieuwe Pioneer-radio´s
> Artikel lezen

Apple iOS geïntegreerd in de auto met CarPlay

Automultimedia
Apple iOS op je dashboard met Carplay
> Artikel lezen

Nieuw generatie Seat Leon mag buitenspelen

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.