Automultimedia

Pioneer-radio met geintegreerde Bluetooth carkit

Pioneer brengt met de DEH-P70BT een unieke CD-tuner met Bluetooth verbinding op de markt. Hierdoor wordt het mogelijk om je GSM in je handtas of jaszak te laten zitten en toch handsfree te bellen in de auto.

Op zich niet zo bijzonder, maar het leuke is dat GSM wordt gekoppeld aan je autoradio, en dat heeft voordelen. Europa blijft de leidende markt betreffende Bluetooth technologie en met ongeveer 150 miljoen verkochte BT-GSM’s wereldwijd ziet de toekomst er rooskleurig uit. Meer dan 50 modellen van de belangrijkste merken zijn compatibel met de Pioneer DEH-P70BT.
 
Telefoon in de jaszak
Het diepblauwe OEL-scherm met hoge resolutie is uitermate geschikt om GSM-informatie weer te geven en dat betekent één van de voordelen van het systeem. Normaal gesproken zit je GSM in je jaszak of tas en kun je niet zien wie je belt. Het enige wat daaraan te doen is je telefoon pakket of een houdertje monteren. Met hetzelfde gemak had je je telefoon dan in je carkit kunnen drukken. De DEH-P70BT verbind je met je telefoon. Ze zoeken elkaar op en worden gekoppeld. Wanneer je in de auto gaat zitten zoeken je telefoon en radio automatisch verbinding met elkaar en zijn ze verbonden, zonder dat je de telefoon uit je jaszak hoeft te halen. Wanneer je gebeld wordt verschijnt het telefoonnummer en de naam van de beller op het scherm van de radio. En dat is iets dat een gemiddelde Bluetooth-carkit niet heeft.
 
Stuurafstandbediening
Het volume van de radio wordt op het moment van een oproep uitgeschakeld en met een druk op de grote knop kun je de telefoon beantwoorden. Ook op de bijgeleverde afstandsbediening, het zogenaamde ´eitje´, is een bedieningstoets opgenomen. Het is zelfs mogelijk om een adapter te bestellen om de radio aan te sluiten op de originele stuurafstandsbediening van de auto. Naast gebeld worden kun je uiteraard ook zelf bellen. Via een simpele druk op de knop kun je door je adresboek bladeren en iemand uitkiezen. Je kunt ook via ´stemherkenning´ iemand bellen.
 
Adresboek
Het grote interne geheugen van 500 nummers laat toe adresboeken van maximaal 5 GSM’s te kopiëren voor een eenvoudiger en veiliger gebruik. Zelfs de preselectietoetsen van de radio kunnen gebruikt worden om elk van de 5 gebruikers een snelle toegang tot belangrijke nummers te garanderen. Bovendien kan een 6de “guest” eveneens een link maken. Bij een eerste contact tussen de DEH-P70BT en een BT GSM zal de setup automatisch opstarten (5 gebruikers + 1 gast). Lijsten met gemiste oproepen, gekozen nummers en ontvangen oproepen zijn eveneens beschikbaar. Zelfs bij een uitgeschakelde CD-tuner blijft de “waakfunctie” telefoonoproepen alsnog verwerken.
 
Mosfet versterker
Op audio vlak is de DEH-P70BT ook niet zomaar een systeem: een 4x50W Mosfet versterker zorgt voor de nodige power, en het CD-loopwerk kan verschillende formaten als MP3, WMA en AAC aan. De Pioneer IP-bus aansluiting laat uitbreiding toe naar een o.a. CD-wisselaar, TV-tuner, DAB-tuner, en via de i-Pod adaptor kan de i-Pod volledig aangestuurd en bediend worden.

Gerelateerde artikelen

Vietnamese VinFast reist wel af naar Parijs

Autonieuws
> Artikel lezen

De reis naar de glamping saai en slopend? Niet met deze MPV’s!

Autonieuws
De reis naar de glamping saai en slopend? Niet met deze MPV’s!
> Artikel lezen

McLaren Senna voor de prijs van een Kia Picanto

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP

Autonieuws
Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP
> Artikel lezen

Zoutstrooiers uit winterslaap gehaald tegen aanhoudende droogte

Autonieuws
> Artikel lezen

Zo zag je de Ferrari 812 Superfast nog nooit

Fotogalleries
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.