Automultimedia

Audioarchief op wielen: Mercedes iPod

De Mercedes B-klasse is leverbaar met een iPod Interface waardoor de B-klasse ruim 800 uur muziek aan boord heeft. De iPod is gewoon bedienbaar via het stuurwiel.

Met de iPod® Interface Kit, ontwikkeld door Mercedes-Benz Accessories GmbH, zal Mercedes-Benz de Apple iPod® volledig kunnen integreren met het audiosysteem van de auto en zo rechtstreekse toegang bieden tot maximaal 15.000 opgeslagen tracks of 875 uur non-stop entertainment.
 
Snelle installatie dankzij plug-and-play
De in het handschoenkastje geïntegreerde interface verandert de compact Sports Tourer in een waar audioarchief op wielen. Bovendien is het systeem erg makkelijk te bedienen. Dankzij de plug-and-play-technologie is de iPod® in de auto aansluiten kinderspel. Zodra een gespecialiseerde werkplaats de adapter kit heeft geplaatst, moet er geen andere hardware of software meer geïnstalleerd worden. Vanaf het ogenblik dat de iPod® verbonden is met de interfacepoort in het handschoenkastje, communiceert de elektronica in de auto via de interface met de iPod. Een druk op een toets van de autoradio volstaat om hem in te schakelen. Een bijzonder voordeel van het systeem van Mercedes-Benz is dat andere apparaten zoals een cd-wisselaar niet beïnvloed worden, omdat de iPod® Interface Kit via een afzonderlijke interface verbonden is met het audiosysteem. Het navigatiesysteem en andere functies die rechtstreeks door de centrale unit gecontroleerd worden, kunnen nog steeds normaal gebruikt worden. Bijkomend voordeel van de Interface Kit; de iPod wordt automatisch opgeladen.
 
Alle muziekfuncties bediend via het multifunctionele stuur
Alle muziekfuncties op de MP3-speler zijn toegankelijk via het multifunctionele stuur. De bestuurder kan met behulp van de knoppen op het stuur door de afspeellijsten navigeren, door het menu scrollen, het volume aanpassen, doorspoelen of terugspoelen, een nummer overslaan of herhalen. Het multifunctionele display op het dashboard geeft bijvoorbeeld de titel van het nummer en de naam van de artiest weer, maar ook de afspeelmodus van de MP3-speler.

Ook op de andere modellen
Kort na de Europese lancering in de B-Klasse zal de iPod® Interface Kit vanaf juli ook beschikbaar zijn voor de huidige modellen van de A-Klasse, C-Klasse, E-Klasse en M-Klasse en voor de CLK-, CLS- en SLK-Klasse. Het systeem zal ook verkrijgbaar zijn op toekomstige nieuwe modellen, zoals de R-Klasse.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-Benz B-klasse Electric Drive

Autotests
Autotest | Mercedes-Benz B-klasse Electric (ruwe versie!)
> Artikel lezen

Volgende Mercedes B-klasse toch weer een MPV

Spyshots
> Artikel lezen

Gefacelifte Mercedes B-klasse slijpt de messen

Autonieuws
Mercedes B-klasse facelift
> Artikel lezen

Spyshots: dit zijn de nieuwe Mercedes B-Klasse en A-Klasse sedan

Spyshots
Spyshots: dit zijn de nieuwe Mercedes B-Klasse en A-Klasse sedan
> Artikel lezen

Autotest | Vernieuwde Mercedes-Benz B-klasse

Autotests
Mercedes B-klasse
> Artikel lezen

Mercedes-Benz hangt vanafprijs aan elektrische B-klasse

Autonieuws
Mercedes-Benz hangt vanafprijs aan elektrische B-klasse
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.