Automultimedia

Tuning-fans opgelet: Pioneer Entertainment Box

Als echte tuningliefhebber wil je alles weten over je auto. De hoeveelheid vermogen, het koppel, de werkelijke topsnelheid en zelfs de G-krachten. Dat kan! Met de Pioneer Entertainment Box.

Het kleine kastje is een soort ‘Black Box’ die kan worden gekoppeld aan een aantal Pioneer Touch-Screen schermen. De AVG-VDP1 is uitgerust met GPS-techniek maar kan niet navigeren. Hij is simpelweg niet uitgerust met de daarvoor benodigde software. Voor de tuningliefhebber biedt deze module echter iets veel leukers. Je kunt namelijk diverse informatie over je auto aflezen op het schermpje. Sterker nog, je kunt je hele rit opnemen en later weer terug bekijken.
 
G-krachten meten
Tot op heden konden tuningliefhebbers hun vrienden alleen overtreffen met de acceleratie, topsnelheid of een rondje racen. Vanaf nu spelen G-krachten daar ook in mee. De Entertainment Box kan namelijk de G-kracht meten als je optrekt, remt of door een bocht gaat. Dat dat tot gevolg heeft dat de jeugd nu bijzonder hard over de rotondes gaat jagen is een bijkomend nadeel.
 
Diverse waarden
Op het scherm is nog veel meer af te lezen. Zo wordt de topsnelheid gemeten (via GPS) en is daardoor 100% betrouwbaar. Verder zien we een digitale toerenteller, volt-meter, hellingshoek, vermogen en koppel. Dat alles kan worden weergegeven in diverse schermen. Zeven verschillende om precies te zijn. Het betreft een scherm waarop alle informatie duidelijk is gerangschikt maar ook een scherm waarop je zelfs de auto ziet rijden.
 
Wel oppassen!
Dat het systeem niet geheel zonder gevaren is moge duidelijk zijn. Het schermpje trekt duidelijk aandacht tijdens het rijden. Maar doordat je de gehele rit op kunt nemen en terug kunt kijken (zelfs met een digitale camera op de AV-uitgang) moet de bestuurder zelf zo verstandig zijn dat ook te doen. Het is dus meer weggelegd voor de passagier.
 
Pioneer-dealers
De Entertainment Box kost € 499,- (advies verkoopprijs) en is verkrijgbaar bij de autospeciaalzaak en de Pioneer-dealers. Zie voor meer informatie www.pioneer.nl

Gerelateerde artikelen

Aston Martin verkiest het luchtruim

Autonieuws
> Artikel lezen

'Honkbal'-leder maakt comeback in bijgepunte Audi TT (Roadster)

Autonieuws
> Artikel lezen

Huh, Porsche 911 GT3 ook als cabrio?!

Spyshots
> Artikel lezen

Licence to build: LEGO James Bond Aston Martin DB5

Lifestyle & design
> Artikel lezen

'Lekkerste Toyota Supra telt 4 cilinders'

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.