Automultimedia

Volkswagen iBeetle is auto en telefoon in één

Tegenwoordig koppelt iedereen zijn telefoon eenvoudig aan de geluidsinstallatie van zijn auto met Bluetooth. Maar wie zijn smartphone volledig wil gebruiken in zijn auto is op een klein aantal modellen aangewezen. Binnenkort voegt Volkswagen zich bij de merken die dit aanbieden met de iBeetle, die de Duitsers voor het eerst laten zien tijdens de Shanghai Motor Show.

Zoals de naam al doet vermoeden is een bijna volledige integratie met de iPhone mogelijk in deze Volkswagen iBeetle. In samenwerking met Apple werd een speciale app en een speciaal docking station in zowel de Beetle als de Beetle Convertible geplaatst, zodat de gebruiker zijn smartphone kan koppelen aan de iBeetle. En dat kan best nog wel eens leuk worden!

App
Als de speciale applicatie op de iPhone gestart is krijgt de bestuurder de keuze om zijn telefoon draadloos of via het docking station te koppelen aan de Beetle. Als dit gedaan is dan kan er gekozen worden uit verschillende opties. Zo is er de expert-mode die informatie over de iBeetle weer kan geven. Een G-krachten meter, olietemperatuur meter en een chronometer zijn enkele voorbeelden van die functies, evenals een kompas.

Snelste route
De app kan bovendien communiceren met Spotify en iTunes om zodoende muziek te streamen. Ontvangen berichten kunnen bovendien voorgelezen worden. Daarnaast is er de ‘trainer’, die rijtijden, afstanden en verbruik af kan lezen van de route tussen twee punten. Dat laatste kan gedeeld worden op social media als Twitter en Facebook, zodat de zuinigste, snelste of kortste route naar het werk met vrienden of collega´s kan worden uitgewisseld.

Subtiel
Van buiten zijn de mogelijkheden van de app niet te zien; de iBeetle verschilt amper van de gewone Beetle. Subtiele details zoals chromen strips aan de zijkant, grijze 18 inch wielen met chromen wieldoppen en spiegelkappen in hetzelfde ‘Galvano’ grijs wijzen de Beetle-liefhebber op het verschil tussen de twee modellen. Ook in het interieur zijn slechts kleine wijzigingen te vinden, zoals kleurenschema’s die knipogen naar dat van de iPhone.

Gerelateerde artikelen

Dit wist je nog niet over de eerste Nederlandse Volkswagen Kever

Autonieuws
> Artikel lezen

Deze geveilde Volkswagen KdF Type 60 is niet te versmaden

Autonieuws
> Artikel lezen

Is de Memminger Roadster zoals de VW Beetle had moeten zijn?

Autonieuws
> Artikel lezen

Is de Memminger Roadster zoals de VW Beetle had moeten zijn?

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen Beetle gooit handdoek in de ring

Autonieuws
Volkswagen Beetle gooit handdoek in de ring
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.