Toyota eerste met draadloos opladen

Toyota is de eerste autofabrikant die de mogelijkheid aanbiedt om smartphones draadloos op te laden in de auto. Het zogenoemde iQ wireless charging system is gepresenteerd in de Toyota Avalon, een model dat niet in Europa wordt verkocht.

Laten we hopen dat Toyota snel het iQ draadloze oplaadsysteem voor smartphones over haar gehele modellenprogramma verspreidt. Velen zullen het namelijk een welkome functie vinden, want dat betekent geen gehannes meer met kabels en verschillende soorten opladers, maar gewoon je smartphone op een soort plateau leggen, op de knop drukken en het opladen begint. Zo simpel en doeltreffend werkt althans het iQ-systeem bij Toyota.

34 smartphones
Het iQ draadloze oplaadsysteem voor de Toyota Avalon maakt onderdeel uit van het optionele Technology Package waartoe ook het Pre-Collision System, grootlichtassistent en Dynamic Radar Cruise Control behoort. Momenteel kan iQ tot 34 verschillende moderne smartphones opladen, waaronder de Apple iPhone, LG Google Nexus 4, HTC Windows Phone 8X en de Nokia Lumia 920. Voor bijvoorbeeld de eveneens populaire Samsung Galaxy S III moet echter een apart accessoire aangeschaft worden.
Tip
Goed verzekerd de weg op
Goed verzekerd de weg op

Kies de dekking die bij jouw (elektrische) auto past met de Interpolis Autoverzekering. Standaard € 0,- eigen risico en vrije reparatiekeuze.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties