Automultimedia

iPod als cd-wisselaar dankzij ice>Link

Dension heeft een speciale carkit ontwikkeld voor de iPod. Het systeem is een enorm succes en nu nog verder ontwikkeld. Daardoor kan je iPod als cd-wisselaar funtioneren.

Ice>Link Plus zorgt ervoor dat de iPod geïntegreerd wordt met een autoradio alsof het  de CD-wisselaar is en gaat zelfs verder! De geluidskwaliteit is gelijk aan die van de originele CD-wisselaar met een capaciteit tot maximaal 10.000 nummers. De iPod wordt tijdens het gebruik in de auto opgeladen. De iPod is bedienbaar via de knoppen van de autoradio of op het stuur. Dit in tegenstelling tot cassette adapters en aanstekeradapters. Het design van de ice>Link cradle (carkit) is bovendien mooi om te zien.
 
Afspeellijsten
In combinatie met de diverse auto audiosystemen start en stopt de ice>link Plus de iPod zodra de CD-wisselaar functie in of uitgeschakeld wordt. De knoppen Fast Forward, Rewind, Search and Seek  bedienen de iPod. Met nieuwe de mogelijkheden om van “CD te wisselen” op de autoradio of het stuurwiel kan er genavigeerd worden tussen de eerste 5 afspeellijsten van de iPod. (CD 1 t/m 5) Via de “CD 6” optie komt men in het ice>link menu. In dit menu is het zelfs mogelijk om via het iPod display door al de afspeellijsten, artiesten, albums en nummers te navigeren.
 
Alles onder controle
ice>Link plus biedt “dual mode” bediening dit betekent dat zowel de ice>Link- als iPod gebruikersinterface gebruikt kunnen worden om te navigeren, door de afspeellijsten, albums, en nummers. ice>Link Pus vertaald de autoradio commando’s naar iPod commando’s en overtreft een CD-wisselaar met geavanceerde functies.
 
Track informatie
ice>Link Plus zorgt ervoor dat op sommige autoradio´s zelfs het nummer en artiest informatie (track informatie) getoond wordt op het display van de autoradio. Dension werkt er constant aan om het aantal radio’s waarbij dit mogelijk is uit te breiden. Nieuwe ontwikkelingen op dit gebied zullen daar waar mogelijk via firmware updates voor ice>Link Plus gebruikers als MP3 bestand zijn te downloaden.
 
ice>Link Plus ondersteunt alle iPod modellen
De Dension cradles zijn het enige zichtbare gedeelte van de ice>Link Plus interface set. Zij dienen als actieve houder voor de iPod en zijn voorzien van een Dock aansluiting die verbonden is met de interface. Er is zowel een active cradle vanaf de 3e generatie iPod tot aan de iPod Photo, als een aparte active cradle voor de iPod mini. Voor de eerstgenoemde is binnenkort zelfs een passtuk beschikbaar, zodat de iPod mini ook in de “grote” cradle past. Als men de iPod niet in het zicht wil plaatsen is er een DockCable beschikbaar. Zowel de cradle als de kabel zijn geschikt voor alle iPods met een dockaansluiting aan de onderzijde. Voor de 1e en 2e generatie iPods blijft de remote control kabel beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP

Autonieuws
Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP
> Artikel lezen

Zoutstrooiers uit winterslaap gehaald tegen aanhoudende droogte

Autonieuws
> Artikel lezen

Zo zag je de Ferrari 812 Superfast nog nooit

Fotogalleries
> Artikel lezen

De reis naar de glamping saai en slopend? Niet met deze MPV’s!

Autonieuws
De reis naar de glamping saai en slopend? Niet met deze MPV’s!
> Artikel lezen

McLaren Senna voor de prijs van een Kia Picanto

Autonieuws
> Artikel lezen

Vietnamese VinFast reist wel af naar Parijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.