Automultimedia

Route 66 navigatie op je mobiel

Route 66 introduceert het Mobile Europe 2005 navigatiepakket. Hiermee kun je met een smartphone met Symbian OS navigeren in tien Europese landen via hun kleurenscherm op de telefoon.

Met de meegeleverde USB kaartlezer en schrijver installeer je vanaf de meegeleverde CD-ROM de kaarten die benodigd zijn voor de reis. Eenmaal onderweg fungeert het scherm van de smartphone als navigatiescherm, zowel met tweedimensionale aanduiding als driedimensionale weergave van de route (zie ook de foto´s). Uiteraard gaat de navigatie ook gepaard met stemaanwijzingen.

Draadloze GPS ontvanger
De meegeleverde draadloze Bluetooth GPS ontvanger bepaalt je positie en je kunt direct een bestemming invoeren. Met behulp van stapsgewijze steminstructies wordt de route naar de bestemming toegelicht. Mocht je per ongeluk een verkeerde afslag nemen of van de uitgestippelde route afwijken, dan berekent de software direct een nieuwe route om zo snel mogelijk op de bestemming te komen. Ter begeleiding van de navigatie verschijnen belangrijke gegevens zoals tijd, datum, geografische coordinaten, snelheid, rij- of looprichting en het aantal beschikbare satellieten op het scherm van de smartphone. Tijdens het navigeren blijft het overigens mogelijk om gewoon gesprekken te voeren met de telefoon.

Veel mogelijkheden
Met Route 66 Mobile Europe 2005 is het mogelijk om een route naar eigen inzicht aan te passen door de volgende parameters in te voeren: snelste / kortste route, soort voertuig (auto of vrachtwagen, afstandsaanduiding (kilometers / miles) en aantal gesproken instructies. De FuzzySearch zoekmachine helpt je bij het invoeren van bestemmingen door middel van een invoermethode die vergelijkbaar is met SMS input. Het is ook mogelijk om de adressen van contactpersonen uit het adresboek van de telefoon te gebruiken als bestemming.

Diverse toestellen
Mobile Europe 2005 is compatible met alle smartphones die uitgerust zijn met een vrij slot voor een MultiMediaCard. Daarnaast moet het toestel ook uitgerust zijn met Bluetooth draadloze technologie, Symbian besturingssysteem versie 6.1 of hoger en het 60-reeks platform 1.0 of latere versies. De volgende toestellen zijn compatible met Mobile Europe 2005: Nokia (3230, 6260, 6600, 6620, 6630, 6670, 7610, N-Gage, N-Gage QD), Siemens SX1 en Sendo X. De kaarten zijn geschikt voor de volgende landen en regio´s: Alpen, Benelux, Frankrijk, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Italie, Spaans schiereiland, Scandinavie, het Griekse vasteland en alle grote wegen in Europa.

Voor- en nadelen
Het grootste voordeel van dit systeem is dat je geen duur navigatiesysteem hoeft aan te schaffen. Bovendien is het systeem in elke auto mee te nemen. Een nadeel van het systeem is de afleesbaarheid van het schermpje. Het scherm van een telefoontoestel is natuurlijk erg klein. Hoe dit in de praktijk allemaal werkt gaan we binnenkort uitproberen.

Gerelateerde artikelen

De nieuwe Audi A1 Sportback: grootser in alles

Autonieuws
De nieuwe Audi A1 Sportback: grootser in alles
> Artikel lezen

Mercedes EQ C prototype wil graag opvallen

Spyshots
Mercedes EQ C prototype wil graag opvallen
> Artikel lezen

Bentley gaat voor Pikes Peak-record met Bentayga

Autonieuws
Bentley gaat voor Pikes Peak-record met Bentayga
> Artikel lezen

Pikes Peak Hill Climb: wat is dat nu precies?

Autonieuws
Pikes Peak Hill Climb: wat is dat nu precies?
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 8-serie officieel: dit moet je alvast weten

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.