Automultimedia

Nieuwe functies voor BMW´s iDrive

BMW was met iDrive een pionier en doet die naam eer aan met een futuristische nieuwe versie. Meer eye-candy en verbeterde besturing moet het systeem op doen vallen tussen de concurrenten.

Toen iDrive in 2001 geïntroduceerd werd was BMW een absolute voorloper op de rest. Kort daarna volgde een stortvloed aan kritiek. En die was niet van de lucht aangezien BMW´s eerste poging van een alles-in-een-systeem in de auto niet bepaald gebruiksvriendelijk te noemen was. Nu, ruim tien jaar later, zijn grote stappen gemaakt in de infotainmenttechniek en staat er een nieuwe iDrive achter de coulissen.

ConnectedDrive
Het verbeterde iDrive moet BMW opnieuw onderscheiden van zijn concurrenten als het op gebruiksmogelijkheden aankomt. Nieuw is het navigatiesysteem dat twee grote upgrades heeft gekregen ten opzichte van de huidige versie. Enerzijds zijn de graphics aanzienlijk verbeterd om zodoende de leesbaarheid te vergroten en anderzijds zijn er, voor de grote steden, 3D-gebouwen toegevoegd die de te volgen route beter in kaart brengen.

Touch
Een andere toevoeging is aangebracht aan de bekende iDrive-knop. Die is in zijn nieuwe gedaante voorzien van een touchpad, een functie waarmee Audi eerder al kwam. Bijzonder aan die van BMW is dat ermee bijvoorbeeld pinch-to-zoom kan worden gehanteerd zoals we dat kennen van smartphones en tablets. Ook tekens kunnen met de hand worden ingevoerd op de nieuwe knop.

Car Hotspot
De derde nieuwigheid is de auto dienst laten doen als mobiele hospot. Voer een simkaart in en inzittenden kunnen gebruik maken van een 4G-verbinding. De dongle is ook uitneembaar en kan, zonder voeding, maximaal 30 minuten buiten de auto gebruikt worden.

Het nieuwe iDrive zal vanaf 2013 in Nederland leverbaar worden.

Gerelateerde artikelen

Hint deze BMW M2 Concept naar terugkeer CSL-naam?

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW België geeft primeurtje weg bij online configurator 8-serie

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste blik op nieuwe BMW 3-serie Touring

Spyshots
> Artikel lezen

Echt goud voor BMW i3 en i8 Starlight Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.