Automultimedia

Nieuw en uitgebreider: Pioneer AVIC-serie

Pioneer presenteert twee nieuwe all-in-one-systemen, de AVIC-F40BT en AVIC-F940BT. Het hifimerk antwoordt hiermee op de stijging in het aantal af fabriek gemonteerde infotainmentsystemen in auto’s.

Onderdeel van de nieuwe toestellen van Pioneer is Aha, een interactief platform dat internetcontent veilig bruikbaar maakt voor bestuurders. Zo kunnen gebruikers met de gratis te verkrijgen Aha-app voor iPhone´s iOS en het Android-besturingssysteem de keuze maken uit tienduizenden internet radiostations, on-demand muziek, live nieuws, podcasts, luisterboeken, gepersonaliseerde verkeersinformatie, Facebook, Twitter-updates en restaurantaanbevelingen van Yelp.

AppRadio
Verder is de smartphone-integratie verbeterd met de toevoeging van de Advanced App Mode, voor iPhone4 en voor bepaalde Android-toestellen. Pioneer brengt daarmee hun innovatieve AppRadio naar hun topserie navigatiesystemen. De App-functie biedt eveneens toegang tot het streamen van videocontent van YouTube op een compatibele iPhone 4 en iPhone 4S.

Navigeren
Uiteraard zijn de AVIC-F40BT en AVIC-F940BT ook nog gewoon toestellen waarmee naar elk gewenste bestemming genavigeerd kan worden. De AVIC-F40BT biedt hierin een uitgebreide kaartdatabase van NAVTEQ dat weergeven wordt op een 7 inch aanraakscherm met 3D-weergavemogelijkheid. De nieuwe double-DIN AVIC-F940BT daarentegen beschikt over een display ter grootte van 6.1 inch, ook met 3D-functie. Op een flashgeheugen van 4 GB is de gewenste kaartinformatie op te slaan, terwijl tijdens de routegeleiding de aanwezig TMC-functie verkeersinformatie en alternatieve routes kan aanbieden.

Audio
Voor het afspelen van audio kan bij beide apparaten een beroep gedaan worden op de ingebouwde DVD-speler, de USB-aansluiting of de Bluetooth-connectiviteit. Die laatste maakt ook handsfree bellen mogelijk. De Dual Zone-capaciteit van de AVIC-F40BT kan zelfs audio- en videodata onafhankelijk afspelen op de achterbank. Daarover beschikt de Pioneer AVIC-F940BT niet, maar die bevat dan weer een ingang voor het aansluiten van een achteruitrijcamera en een verwijderbaar frontpaneel. Ook laat Pioneer weten dat de AVIC F40BT en AVIC F940BT bij vele Volkswagen- en bepaalde Ford-modellen de status van de airco en de parkeersensoren van de auto kunnen weergeven.

Prijzen
De nieuwe Pioneer AVIC-F940BT is per direct verkrijgbaar voor € 999,- terwijl de AVIC-F40BT half april in de winkelrekken ligt voor € 1.299,-.

Gerelateerde artikelen

Analyse: autonome auto blijkt gat in de advertentiemarkt

Autonieuws
> Artikel lezen

Naar deze 5 auto's uit de jaren ’80 verlangen wij terug!

Autonieuws
Naar deze 5 auto's uit de jaren ’80 verlangen wij terug!
> Artikel lezen

BMW gevraagd interieur saaie Hyperloop One te ontwerpen

Autonieuws
BMW gevraagd interieur saaie Hyperloop One te ontwerpen
> Artikel lezen

Volkswagen vertelt meer over R Pikes Peak-racer

Autonieuws
Volkswagen vertelt meer over R Pikes Peak-racer
> Artikel lezen

Duimen draaien voor de nieuwe Kia Ceed Wagon

Spyshots
> Artikel lezen

Waanzinnige stuurmansweg van € 75 mln loopt… dood

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.