Automultimedia

RoadPilot: de legale ‘radardetector’

Een echte radardetector mag je het niet noemen want die zijn tegenwoordig verboden, de RoadPilot van Morpheous is meer een radar-waarschuwingsysteem en bovendien legaal!

Met ingang van 1 januari 2004 heeft de overheid de radardetector verboden. Met de zogenoemde RadarDetectorDetector (RDD) maakt de politie jacht op automobilisten die de radardetector nog wel in de auto hebben. Een flinke bekeuring en inbeslagname van het apparaat zijn de gevolgen.

GPS-waarschuwingssysteem
Een oplossing voor dit probleem wordt geboden in de vorm van de Morpheous RoadPilot. De RoadPilot is een GPS-systeem waarop flitspalen, trajectcontroles en roodlichtcamera´s staan voorgeprogrammeerd. Het is tevens mogelijk om te beschikken over een database waarin wekelijkse snelheidscontroles of wegwerkzaamheden zijn opgenomen. De kosten hiervoor bedragen € 75,- per jaar maar zijn natuurlijk snel terugverdiend. 

Display
Op een klein display, dat op het dashboard gemonteerd kan worden, krijg je als bestuurder diverse informatie. Zo wordt je exacte snelheid, de toegestane snelheid, het type controle en de afstand tot de controle weergegeven. Hierdoor kun je altijd op tijd en bovendien ook veilig reageren op de controles. Gevaarlijke remacties worden hiermee voorkomen en belangrijker nog ook boetes behoren tot het verleden. Geheel waterdicht kan de RoadPilot natuurlijk niet zijn. Mocht er een onaagekondigde snelheidscontrole plaatsvinden zal het systeem niet reageren omdat de gegevens vooraf moeten zijn ingevoerd.

Op tijd gewaarschuwd
Mocht er een snelheidscontrole naderen dan treedt het waarschuwingsysteem in werking. Er wordt weergegeven wat voor soort controle is en wat de maximum toegestane snelheid is. Dit alles wordt netjes weergegeven op het schermpje. Rij je te hard dan zal er tevens een waarschuwingssignaal klinken.

Conclusie
Het grote voordeel van de RoadPilot is dat het op tijd waarschuwt en geen valse meldingen geeft zoals dat bij een radardetector regelmatig voorkwam bij benzinestations of garagedeuren. Een nadeel is dat het systeem niet 24 uur per dag up-to-date is waardoor je een mobiele controle of een nieuwe flitspaal zou kunnen missen. De RoadPilot wordt geleverd vanaf € 799,-.

Gerelateerde artikelen

Zo zag je de Ferrari 812 Superfast nog nooit

Fotogalleries
> Artikel lezen

Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP

Autonieuws
Volkswagen Golf GTI is zoveelste slachtoffer van WLTP
> Artikel lezen

Stijlvol eerbetoon: Bentley Mulsanne W.O. Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Zoutstrooiers uit winterslaap gehaald tegen aanhoudende droogte

Autonieuws
> Artikel lezen

McLaren Senna voor de prijs van een Kia Picanto

Autonieuws
> Artikel lezen

Vietnamese VinFast reist wel af naar Parijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.