Geen CD-speler meer in Fords

De Compact Disc (CD) is uit, digitale muziekdata, eventueel opgeslagen op een MP3-speler of iPod, is de toekomst. Steeds minder automobilisten maken in de auto gebruik van de platte schijf. Ford heeft daarop besloten dat het apparaat in de toekomst geleidelijk uit het aanbod zal verdwijnen.

In het overgrote deel van de Ford-modellen van de volgende generatie zal géén CD-speler meer te vinden zijn. Zoals ooit de cassettespeler door de vooruitgang naar de vergeethoek werd verwezen, nadert nu dus ook het einde voor de CD-speler. Nieuwe opslagmedia als de MP3-speler of een simpele USB-stick met muziekbestanden zorgen ervoor dat almaar minder mensen de CD-speler in de auto gebruiken. Andere mogelijkheden worden daarnaast in rap tempo uitgebreid: iPod- of HD-aansluiting, SD-kaarten en zelfs muziek streamen via Bluetooth is niet langer een onmogelijke eigenschap van veel moderne audiosystemen.

SYNC
Ford ziet in de toekomst ook de animo voor hun eigen SYNC in vogelvlucht toenemen. Met dit systeem kun je muziek rechtstreeks van het web streamen. Bijvoorbeeld van je iCloud-account. Tegen 2015 zullen ruim twee miljoen Europese Fords met SYNC uitgerust zijn.

Tip
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis
Bespaar op je autoverzekering met AutoBewust van Interpolis

Jij maakt zelf keuzes in de dekkingen.
Zo stel je de autoverzekering samen die bij jou past.
En houd je de premie laag.

Redactie
Door Redactie

Voor jou geselecteerd

Wekelijks autoplezier in je mailbox?

  • ✓ Mis geen belangrijk autonieuws
  • ✓ Exclusieve verhalen alleen voor jou
  • ✓ Speciale kortingen en acties