Automultimedia

Revolutionair: Pioneer AppRadio

Pioneer combineert de iPhone en de autoradio op een ongekende manier met elkaar. Onder de noemer AppRadio introduceert het Japanse electronicamerk een dubbel-DIN autoradio die de mogelijkheden van de iPhone(4) en iPod touch in je auto brengt.

De kracht van de moderne smartphone is zo groot dat Pioneer daar graag op inspeelt. Gedreven door de populariteit van vooral de iPhone is deze AppRadio ontwikkeld. Het systeem heeft een zeer clean design waarbij enkel een ‘home’ en volumeknop de strakke vormgeving onderbreken. Het 15 cm grote touchscreen is van de laatste generatie en volgens Pioneer qua bediening vele malen beter dan de oude schermen. Bovendien ondersteunt het multitouch functies zoals de iPhone dat ook heeft. Je kunt gemakkelijk in- en uitzoomen, maar ook snel door je entertainment bladeren. De video laat duidelijk zien hoe gebruiksvriendelijk het systeem werkt.

Google Maps & YouTube
Naast functies als een tuner voor het beluisteren van je radiostations en een Bluetooth-carkit biedt deze AppRadio veel meer. Door je iPhone te koppelen krijg je toegang tot je iPod, agenda en contactpersonen. Op zich niet bijzonder. Wel bijzonder wordt het wanneer je de foto’s van je iPhone op het scherm tevoorschijn tovert, Google Maps inschakelt en zelfs YouTube video’s kunt bekijken.

Apps downloaden
Op dit moment is het aantal apps dat leverbaar is voor de AppRadio nog beperkt, maar Pioneer laat weten dat dit de komende tijd fors zal worden uitgebreid. Doordat het systeem redelijk open is gebouwd kun je gemakkelijk en snel zelf de software updaten, maar ook nieuwe apps downloaden. Op termijn komt er een Pioneer DJ-app, navigatie-app, internet browser en zelfs de mogelijkheid om toegang te krijgen tot social media. Zijn er nieuwe apps beschikbaar dan word je hiervan automatisch op de hoogte gesteld en kun je ze via de App Store van Apple gemakkelijk downloaden.

De Pioneer AppRadio (SPH-DA01 ) is per direct leverbaar voor een adviesprijs van € 399,- en past in 80% van het huidige wagenpark.

Gerelateerde artikelen

Maak kennis met de Mercedes-Benz A-klasse Sedan

Autonieuws
> Artikel lezen

Twee keer kijken naar gefacelifte Hyundai i20

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW X3 gaat elektrisch als Concept iX3

Autonieuws
BMW X3 gaat elektrisch als Concept iX3
> Artikel lezen

Fast & Furious krijgt geanimeerde spin-off op Netflix

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.