Automultimedia

Pioneer lanceert nieuwe AVH-multimediasystemen

Pioneer introduceert liefst vijf nieuwe multimediasystemen voor in de auto. Alle zijn ontworpen om de meest complete multimediamogelijkheden te bieden en spelen zodoende de meest uiteenlopende audio- en mediabestanden af.

Het nieuwe AVH-gamma van Pioneer bestaat uit twee modellen op enkel DIN-formaat (de AVH-6300BT en AVH-5300DVD) en de overige drie zijn uitgevoerd in dubbel DIN-formaat. Dit zijn de AVH-P4300DVD, AVH 3300BT en AVH-2300DVD. Alle modellen zijn uitgerust met een grafische interface en een groot LCD touch screen die een eenvoudige communicatie en bediening tijdens het rijden vergroten. Om dit tevens te garanderen voor de compactere 1DIN modellen heeft Pioneer het display in de behuizing opgenomen. Middels een druk op de knop verschijnt het 7 inch grote scherm. Sluiten gaat op dezelfde manier en de integratie maakt tevens de kans op diefstal kleiner. Hetzelfde 7 inch aanraakscherm vind je ook op het AVH-P4300DVD op 2-DIN-formaat, terwijl de AVH-3300BT en AVH 2300DVD een 5,8 inch formaat scherm hebben.

Van CD tot Apple App
Met hun geïntegreerde Parrot Bluetooth2-module, maken de AVH-6300BT en AVH-3300BT handsfree communicatie mogelijk. Bluetooth is ook verkrijgbaar op de AVH-P4300DVD, mits een optionele Bluetooth-adapter is aangesloten. Meer gebruiksgemak wordt geboden met de functie iPod/iPhone Direct Control waarmee gebruikers hun mobiele muziekdragers rechtstreeks kunnen bedienen vanaf de AVH-eenheid. Wordt het toestel rechtstreeks gekoppeld op de USB-poort van de ontvanger dan wordt alle inhoud van de digitale mediaspeler toegankelijk via de intuïtieve gebruikersinterface. Via het zogeheten Quicklinks kan men vervolgens overschakelen naar het bronmenu van de titel-, artiest- of albumlijsten. Weer een andere handige functie is de App Mode. Hiermee is het mogelijk via een aangesloten iPhone of iPod touch video-inhoud van Safari, YouTube en andere apps te bekijken, eventueel op hoge resoluties. Uiteraard is de audio van deze videobronnen en compatibele apps is te beluisteren via de luidsprekers van de wagen.

Algemene features
Elk toestel heeft ingebouwde aansluitmogelijkheden voor USB-opslagtoestellen, SD-geheugenkaarten (voortaan allebei compatibel met een geheugen tot 32 GB, behalve bij de AVH-2300DVD) en toestellen met mini-jack AV-uitgangen om diverse media af te spelen. De Dual Zone-technologie in de vier duurste modellen stelt passagiers achterin in staat om een DVD te bekijken terwijl de bestuurder voorin naar muziek luistert en de navigatieaanwijzingen volgt. Wat betreft de versterking houdt Pioneer vast aan de bekende 4 x 50W MOSFET 4x50W-versterker, 4V-voorversterkers, High-Pass/Low-Pass-cross-overs voor subwooferintegratie en Pioneers Advanced Sound Retriever (ASR). De ASR herstelt muziekdetails die tijdens het comprimeren van muziekbestanden verloren zijn gegaan. Tot slot nog twee andere: Pioneers Sonic Center Control en de NavGate-compatibiliteit. De eerste zal vooral bij de audiofiel geliefd zijn, want deze functie stelt de timing van bepaalde luidsprekers bij om het klankcentrum van het systeem naar de bestuurder te verplaatsen, en de andere juist bij de reiziger. De NavGate-functie maakt het namelijk mogelijk het AV-systeem uit te breiden met Pioneer’s AVIC-F220 NavGate, compact, afneembaar navigatietoestel.

Beschikbaarheid en prijzen
De nieuwe multimediasystemen van Pioneer zullen vanaf medio februari 2011 verkrijgbaar zijn. De prijzen bedragen als volgt: € 429,- voor de AVH-2300DVD, € 479,- voor de AVH-3300BT en € 629,- voor de AVH-P4300DVD. De twee absolute topmodellen AVH-5300DVD en AVH-6300BT hebben een prijs van respectievelijk € 649,- en € 699,-.

Gerelateerde artikelen

Naar deze 5 auto's uit de jaren ’80 verlangen wij terug!

Autonieuws
Naar deze 5 auto's uit de jaren ’80 verlangen wij terug!
> Artikel lezen

Het grote samenstellen van de RR Cullinan kan beginnen!

Autonieuws
> Artikel lezen

Analyse: autonome auto blijkt gat in de advertentiemarkt

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste details vernieuwde Kia Sportage

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage

Spyshots
Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage
> Artikel lezen

Waanzinnige stuurmansweg van € 75 mln loopt… dood

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.