Video: Het leven van de Tour de France ŠKODA's

Al tien jaar lang staat ŠKODA klaar voor de Tour de France. Als officiële autopartner komt daar meer bij kijken dan je in eerste instantie verwacht. De TV commercial - die momenteel draait - geeft een leuke indruk, maar wij vullen het graag nog even aan met een paar feitjes.

Gemiddeld genomen leggen de auto's tijdens de Tour gezamenlijk 2,5 miljoen kilometers af. En dan niet zomaar kilometers over de langstrekkende Franse Autoroutes. Nee, integendeel. Over bergweggetjes, klinkers, dwars door kleine dorpjes en als het nodig is door bermen en over onverhard terrein. Dat daar af en toe een spiegel sneuvelt of het plaatwerk wat butsen oploopt is onvermijdelijk. Om te zorgen dat deze schades snel worden gerepareerd, reist er een mobiele werkplaats mee met de Tour. Na iedere etappe staat deze werkplaats vlakbij de finish om de ŠKODA’s weer tiptop in orde te maken.

Rode Superb als grote leider
Tijdens de Tour dient de rode Superb als mobiel controlecentrum. Vanuit deze auto geeft Tour-directeur Christian Prudhomme elke ochtend het groene licht voor de start, organiseert hij de verkeersbewegingen rond het peloton en communiceert hij met de ploegleiders. Voor dit doel heeft de rode Superb een uitgebreide technische uitrusting aan boord, inclusief 4 radiozenders voor verspreiding en ontvangst van informatie. Het panoramadak opent vanaf de achterzijde naar voren, waardoor Prudhomme indien nodig direct kan opstaan. Alles om de Tour de France optimaal te laten verlopen.

Meer weten over ŠKODA in de Tour de France en zien wat het voor jou kan betekenen (actiemodellen!) kijk dan op SKODA.nl.