Video: Preview van Microsoft 'Windows in the Car Concept'

Nu Microsoft met het Windows in the Car Concept komt is het cirkeltje eindelijk rond in besturingssyteem-land. Net als in de mobiele devices-markt strijden Windows, iOS en Android namelijk om de handtekeningen. En die strijd zet zich blijkbaar voort in de autobranche.

Het Microsoft Windows in the Car Concept is dus de laatste toetreder in de markt van besturingssytemen, waar we Apple Carplay en Google Android al tegen waren gekomen. Die twee zijn er al even en hebben ook al een flink aantal autofabrikanten achter zich geschaard. Apple heeft bijvoorbeeld Volvo en Ferrari overtuigd, en Google heeft Audi voor zich gewonnen.

Smartphone
Maar goed, het gaat nu over Windows in the Car. Dat lijkt sprekend op het Windows-systeem dat in smartphones wordt gebruikt, en zo zet Microsoft het ook neer. Een startscherm waar veelgebruikte- en favoriete apps 'gepind' kunnen worden zodat ze makkelijk bereikbaar zijn hebben de Amerikanen bijvoorbeeld rechtstreeks van het smartphone-scherm overgeheveld. Door van kant naar kant te swipen wissel je van pagina's om andere apps te kunnen bedienen. Het lijkt sprekend op een tablet als je het zo ziet. Meer functies kunnen we wel opratelen, maar het filmpje spreekt eigenlijk boekdelen. Al is het wel een beetje aan de saaie kant.