Video: Update: Peugeot gaat weer Dakar rijden!

Komt dit even als een mooie verrassing. Peugeot heeft aangekondigd dat het begin 2015 aan de start van de Dakar Rally in Zuid-Amerika zal verschijnen. En dat was voor het laatst in 1990.

Natuurlijk hadden we graag gezien dat Peugeot (Sport), nadat het daarmee in 2012 stopte, zich opnieuw zou mengen in de strijd van de 24 Uren van Le Mans, maar een terugkeer naar de Dakar Rally is ook een mooie onderneming van het merk. Kennelijk gaat het financieel weer ietsje beter met Peugeot om zulke belangrijke maar zeer kostbare marketingactiviteiten te ondernemen.

Geen groentje
Aan de hand van een teaservideo met de afsluitende pay-off ‘The lion is ready to roar again…’ geeft Peugeot te kennen erg veel zin te hebben in de volgende Dakar Rally, die plaatsvindt van 4 tot 17 januari 2015. Ook wij worden daar ineens enthousiast van want Peugeot is zeker geen groentje in de slopende rally. Het merk domineerde de uitputtingsrace zelfs eind jaren tachtig van de vorige eeuw, met als wapenfeiten de 205 T16 en de 405 Turbo 16. Waarmee het volgend jaar aan de start verschijnt wordt mogelijk later vandaag bekend gemaakt, wanneer Peugeot meer details rond hun terugkeer gaat vrijgeven.

2008 DKR
Update: Zoals beloofd zou Peugeot later vandaag meer uit de doeken doen rond hun terugkeer naar de Dakar Rally, al is de extra informatie nog altijd erg mager helaas. In navolging van hun aankondiging vanochtend heeft het Franse 'leeuwenmerk' zojuist laten weten dat de ingezette auto de verder nog onduidelijke 2008 DKR zal zijn. Op 20 april, gedurende de Beijing Motor Show, zal die worden onthuld en Carlos Sainz, de Dakar-winnaar van 2010, en Cyril Despres, vijfvoudig titelhouder op twee wielen, zullen de auto bijstaan alsook in januari 2015 achter het stuurwiel van de 2008 DKR te vinden zijn.