Video: Aftellen naar nieuwe Nissan Murano

Door de aandacht op de Qashqai en ook de nieuwe X-trail (als vervanger van de Qashqai+2) zou je haast vergeten dat Nissan nog een grote crossover heeft, de Murano. Ook die is geheel in het nieuw gestoken en de onthulling is nabij.

Dat vergeten is overigens niet eens zo vreemd. Normaliter attenderen spionagefoto’s of iets dergelijks je – via ons – wel op de komst van een nieuwkomer, maar rond een nieuwe Nissan Murano is het tot nu toe opvallend stil gebleven. Eigenlijk attendeert deze teaservideo er onszelf nu pas op dat de begin 2013 getoonde Nissan Resonance Concept altijd een voorbode van de nieuwe Murano is geweest. Nu hadden we wel zo onze vermoedens, maar Nissan heeft zich daar destijds nooit openlijk over uitgelaten. De gelijkenis tussen de koplampunits is in elk geval erg treffend.

New York
Dat de nieuwe Murano tijdens de New York Motor Show, die op 18 april aanvangt, onthuld zal gaan worden is evengoed niet vreemd. ‘Allochtone’ automerken moeten van zeer goede huize komen willen ze in Europa slagen met een auto langer dan 4,5 meter. Aan de overkant van de Atlantische Oceaan lijkt dat wat makkelijk te gaan en de Murano is er daar één van die daar altijd op meer steun heeft kunnen rekenen dan hier. Logisch dus dat Nissan daar als eerste haar grote nieuws wil brengen. Het is zelfs misschien maar de vraag of de nieuwe wel naar Nederland komt. Maar daarover komen we vast halverwege april meer te weten.