Video: Op blinddate met Porsche, durf jij?!

De Nederlandse importeur van Porsche heeft wel een heel bijzondere, of beter gezegd gedurfde actie op touw gezet. Het bedrijf daagt iedere autobezitters uit om hun huidige autosleutels in te leveren in ruil voor een gloednieuwe Porsche. Echter het gaat hier om een blinddate en het is dus vooraf niet bekend om welk Zuffenhäuser het gaat. Porsche Nederland wil met de actie testen over hoeveel lef autobezitters beschikken.

De blinddate-actie komt voort uit de ontdekking dat steeds meer mensen een Porsche aanschaffen nog voordat ze hebben proefgereden of zelfs de auto in levende lijve hebben kunnen bewonderen. Bestellingen worden steeds vaker gedaan gewoon vanaf een foto. Porsche is daar natuurlijk bijzonder blij mee, maar wil wel eens weten hoeveel mensen dit ook aandurven zonder enige vorm van voorkennis. Iedere autobezitter kan meedoen, of je nu een kostbare klassieker rijdt of een Fiat Panda die een zwaar leven achter de rug heeft gehad. Kanttekening: wanneer je de sleutels van een auto in die laatste categorie wilt inleveren, lees dan eerst wel eventjes de kleine lettertjes.

Jan Peter Balkenende
Deelname aan de blinddate-actie is eenvoudig. Vanaf 3 maart rond het middaguur kunnen autobezitters hun auto blind ruilen tegen een nieuwe Porsche door op Porsche.nl/blindtrade hun naam, contactgegevens en het kenteken van hun auto achter te laten. Moment van deelname, de waarde van de auto en de kracht van de motivatie zijn doorslaggevend wie uiteindelijk op 31 maart 2014 de sleutels uit handen krijgt van voormalig premier Jan Peter Balkenende en wegrijdt in een gloednieuwe Porsche zonder een cent te betalen. De Nederlandse importeur wordt eigenaar van de ingeleverde auto.