Video: Plaagstootje van Renault’s conceptcar op India Expo

Renault wil nieuwe markten aanboren en één daarvan is India. De Auto Expo in dit florerende land vormt zodoende doelbewust het decor van een nieuw vreemdsoortig concept.

Met een minuscule drone vliegt Renault in razend tempo over de te onthullen designstudie. We krijgen stukjes te zien van wat lijkt een wiel, de grille en een flank te zijn. Maar het plaatje ineen vangen is niet mogelijk. En van de summier bijgevoegde informatie worden we al evenzo wijzer.

Eerste indruk
Het voorproefje vertoont in elk geval futuristisch trekjes en dat alleen al is best opmerkelijk. Je zou namelijk denken dat men in weliswaar opbloeiende maar voorlopig nog altijd tamelijk arme landen als India, Brazilië en Zuid-Afrika het visuele niet zozeer hoog heeft zitten, maar vooral de basiselementen van een auto als criteria heeft. Anderzijds, het is goed mogelijk dat Renault het met het productiemodel van deze studie juist iets hoger op willen zoeken. Voor de kleine portemonee heeft de alliantie Renault-Nissan immers al het afgestofte Datsun.