Video: Zo klinken de nieuwe BMW M3 en M4!

De nieuwe M3 en M4 naderen en BMW kondigt dat aan met een teaservideo waarin het geluid alleszeggend is.

De teaservideo duurt slechts 18 seconden, maar het is genoeg om ons op het puntje van onze stoel te laten zitten. De vermoedelijke 6-in-lijn met drie turbo’s en 450 pk weet ons met z´n snerpend sound op te hitsen voor heel wat lekkers dat ongetwijfeld komen gaat. Dat zit dus wel snor, evenals de snelheid van de nieuwe BMW M3 en M4. Naar schatting kan de 100 km/h al na 4,2 seconden worden aangetikt, om pas tegen gehouden te worden bij 250 km/h door de interventie van een begrenzer. Voorzien van een optioneel Performance Pack is deze begrenzing overigens op te rekken.

M3 of M4?
Voor wie het nog niet wist: met ingang van de nieuwe generatie zal de BMW M3 altijd als een vierdeurs sedan door het leven gaan en zal er M4 worden geplakt op de carrosserieversies met twee portieren. De M3 Coupé en Cabriolet zoals we die generaties hebben gekend zijn verleden tijd. Dat zal wennen zijn.
Technisch zijn de beide M´s vrijwel identiek. Rest ons dus eigenlijk alleen nog de vraag welke van de twee als eerste geïntroduceerd wordt. De prototypes van de M3 Sedan worden het langst gespot, maar diverse bronnen denken te weten dat BMW eerst de M4 zal presenteren. En wel als conceptcar op het Pebble Beach Concours d’Elegance in Californië komende vrijdag. Het productiemodel zou vervolgens volgen op de NAIAS in Detroit, begin 2014.