Video: Een kijkje achter de schermen bij Porsche Exclusive

In een nieuwe promotievideo laat Porsche zien hoe het bij haar Exclusive-afdeling in zijn werk gaat. Het instituut belichaamt de ultieme personalisatie, zoals Porsche dit zelf noemt, en dateert al van het begin van de jaren ’50 in de vorige eeuw.

De maatwerk-afdeling van Porsche begon met het naar wens aanpassen van het motormanagement en de ophanging voor klanten in de autosport. Vervolgens kwamen de Duitsers in 1986 als eerste automerk met een speciale divisie die ‘officieel voor het finetunen en personaliseren van een auto’ opgericht was. Vele jaren later, in 2009 om precies te zijn, is daaruit onder andere de Porsche 911 Sports Classic uitgekomen. De tot op het bizarre af afgewerkte details van die 911 staan ons nog steeds bij.

Accessoire en detail
Als we doorspoelen naar vandaag, weten we dat Porsche Exclusive reeds meer dan 600 opties en kleurvariaties kan aanbieden bij aankoop van een nieuwe Porsche. Om ervoor te zorgen dat iedere accessoire en detail niet afleidt van de auto, worden ze ontworpen in samenwerking met de designers van Porsche die de auto in eerste instantie ontwikkelden.