Autotests

Audi A3 2.0 TDI: Status moet betaald worden

Hij is alweer ruim een jaar op de markt maar nog steeds zijn er geen grote hoeveelheden van de nieuwe A3 op de wegen te bekennen. Dat is apart dachten wij en daarom reden te meer om de nieuwe A3 (2.0 TDI) op de redactie te verwelkomen voor een test.

De vorige generatie van de Audi A3 was de eerste kleine Audi waarmee het Duitse merk op de markt kwam. Een gewaagde gok maar niet zonder succes! Na ruim 7 jaar op de markt te zijn geweest, met tussendoor een facelift, werd het tijd om de A3 te vernieuwen. Audi nam daarbij de succesvolle factoren van de vorige generatie mee, maar met een nieuwe en stoerdere styling, en dit is het resultaat!
 
Stoer en sportief
Om maar meteen het exterieur te behandelen, de nieuwe A3 ziet er veel stoerder en sportiever uit dan zijn voorganger. Audi wil dan ook van het imago ‘vrouwen-Audi’ af en gaf de nieuwe A3 daarom een veel stoerdere en sportievere styling mee. Ook in het interieur is dit terug te vinden. De door ons gereden uitvoering, Attraction genaamd, is de basisuitvoering, en zelfs al voorzien van zeer goed zittende, sportief gevormde stoelen. Ook het dashboard straalt sportiviteit uit met ronde ventilatieroosters, de van Audi bekende rode dashboardverlichting en diverse aluminium accenten. Het interieur is zelfs een beetje geïnspireerd op de TT. Al met al veel sportiviteit maar toch ook een zakelijk karakter zoals we dat van Audi gewend zijn. Wat we verder over het interieur moeten zeggen is dat de afwerking van de bovenkant van het dashboard ons enigszins tegenvalt. Het gebruikte materiaal ziet er ruw en niet echt chique uit. De verdere afwerking is wel op en top Audi waarmee je het dashboard snel vergeet. Alles zit precies in elkaar en sluit naadloos op elkaar aan, echt zoals het hoort te zijn.
 
Ruime instap
Instappen voorin de A3 is geen probleem. Lekkere grote deuren geven ruim toegang tot het interieur en de ‘easy-entry’ stoelen schuiven zo ver naar voren dat je ook achterin goed in kunt stappen. Net als in de vorige generatie van de A3 houdt de ruimte op de achterbank niet over en kun je er als volwassene niet zo goed zitten. Voorin is de ruimte echter meer dan voldoende en de lage zit onderstreept het sportieve karakter.
 
320 Nm onder de rechtervoet
Dan het rijden! Wij hebben de beschikking over de nieuwe 2.0 TDI motor die met 140 pk tot de snellere diesels in zijn klase behoort. En dat is te merken ook! De eerste versnelling is lekker kort en met niet al teveel trekkracht. Schakel je over naar de twee en laat je de koppeling opkomen dan heb je een flinke dosis koppel onder je rechtervoet. Het koppel van 320 Nm is namelijk al beschikbaar bij 1.750 tpm. De motor is dus al in lage toeren lekker krachtig. Toch viel het nemen van een rotonde in zijn drie niet altijd even goed bij onze testauto. Na het uitrijden van de rotonde had hij er behoorlijk veel moeite mee om lekker vlot weg te trekken.
 
Stug onderstel
De rijeigenschappen zijn met name sportief. Het onderstel is redelijk stug afgesteld, zelfs in deze Attraction-uitvoering, en daardoor soms niet altijd even comfortabel. Je moet er wel van houden om sportief te rijden en een hard onderstel voor lief nemen. Niet dat je totaal geen comfort meer hebt, maar toch had het allemaal wel iets comfortabeler gemogen. Wil je echter een bocht lekker hard induiken of een keer over mooie bochtige weggetjes rijden dan is het een fantastische auto. Overhellen kent ‘ie niet en ook bij het wisselen van strook op de snelweg ligt hij lekker stabiel op de weg. Audi heeft dus duidelijk gekozen voor een sportieve afstelling van het onderstel, helaas voor veel mensen misschien wel te sportief (lees: stug).
 
Veel opties, voor veel geld
Buiten het onderstel om wordt duidelijk dat het een fijne rijdersauto is. Hij stuurt lekker licht op lage snelheden en op hogere snelheden juist indirect. Bovendien werkt de cruise control lekker makkelijk en bedient de handgeschakelde zesbak zich uitermate simpel en doeltreffend. De ergonomie van het interieur is dik in orde en je hoeft nooit te zoeken naar de knoppen. De climate control is gescheiden voor bestuurder en passagier en werkt prima. Helaas is deze niet standaard gemonteerd en moet je er een dikke € 2400,- (!) voor neerleggen. Beetje jammer op een auto van zoveel geld. De gemonteerde radio, die ook een optie is, heeft een voorbeeldig geluid. Je hebt hier absoluut geen klagen over, dat merken we dikwijls anders met systemen die af-fabriek worden gemonteerd. Een handige functie op de radio is het automatisch opslaan van de verkeersinformatie. Heb je die gemist of wil je die nog even terug luisteren dan druk je op een knopje en krijg je de laatste verkeersinformatie nog eens te horen! Een andere leuk optie is de follow-me-home verlichting. Geen nieuwe optie maar wel erg handig wanneer je over een donkere oprit de voordeur van je woning wilt vinden.
 
Wat is er dan mis met de A3?
Hij stuurt erg lekker, de motor is soepel en enorm krachtig, hij heeft een stoere uitstraling en is een echte Audi. Dat laatste is waarschijnlijk het punt wat de A3 een klein beetje nekt. De A3 mag dan een prachtige auto zijn met fijne rijeigenschappen het is een Audi en daar moet voor betaald worden. Koop je een Golf met dezelfde motor en dezelfde opties dan kom je al snel zo’n 5 mille goedkoper uit. Wil je een A3 dan met een Golf vergelijken? Nee, eigenlijk niet! De A3 is nog beter afgewerkt, stuurt nog lekkerder en heeft natuurlijk een imago dat de Golf nooit zal krijgen. Toch wordt de vergelijking snel gemaakt, en dat is op zich best logisch. De Golf en de A3 delen immers hun bodemplaat en komen uit hetzelfde ´huis´.
 
Om nog even verder te gaan op de prijs. De A3 kost in de standaarduitvoering met deze fantastische 2.0 TDI maar liefst € 31.290,-. Om de auto een klein beetje aan te kleden heb je al snel een flinke bedrag nodig. Neem bijvoorbeeld climatronic ( € 2.423,-), een buitentemperatuurmeter ( € 173,- ) die beide in deze auto zeker standaard hadden mogen zijn. Verder betaal je voor een goede radio, zoals die in ons testmodel zat, een dikke € 1300,- extra!
 
Conclusie
Wij gingen met de A3 rijden om eens te kijken hoe de auto in elkaar zit en waarom je er niet zoveel van ziet rijden. Aan het rijden, de uitstraling en de opties zal het niet liggen maar helaas aan de prijs wel. Hij is simpelweg erg duur en dat draait ‘em de nek om. Maar daarbij moet wel gezegd worden dat je met een A3 wel met een Audi rijdt en veel rijplezier kunt beleven. Hieruit blijkt dan maar weer dat voor status betaald moet worden, en dat mag ook! Je rijdt geen A3 omdat je tot de massa wilt behoren!

Gerelateerde artikelen

Audi A3 Ultra-modellen nu ook als benzine

Autonieuws
Audi A3 Ultra-modellen nu ook als benzine
> Artikel lezen

Audi's quattro-techniek is fikse omzetmaker

Autonieuws
Audi's quattro-techniek is fikse omzetmaker
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.