Autotests

Kennismaking met de BMW 6-serie Cabriolet

Vanaf eind maart is de BMW 6-serie Cabriolet bij de dealers te vinden. Om alvast een voorproefje te nemen zijn wij door BMW uitgenodigd om alvast een stukje te gaan rijden met deze fantastische machine!

Op de North American International Autoshow 2004 introduceerde BMW de 6-serie cabriolet, de open versie van de 6-serie coupé. De 6-serie Coupé is al enige tijd op de markt, de Cabriolet is vanaf eind maart leverbaar. BMW gaf afgelopen week een voorpremière in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Een prachtige ambiance voor een prachtige auto! Alleen al bij binnenkomst in het hotel waan je je tot een ware filmster die over de rode loper een première gaat bijwonen. Nadat ons de weg gewezen is en we aankomen in de ruimte waar BMW haar gasten verwelkomt kijken we uit over de Noordzee en zien we daar vier prachtige BMW´s staan. Zowel twee coupé´s als twee cabrio´s. ´Koffie?´ Nee hoor, we willen meteen gaan rijden want dit smaakt naar meer!

Mooi weer, mooie ambiance en fantastische auto!
Het is werkelijk een plaatje hoe de auto´s daar op het terras van dit vijfsterrenhotel geparkeerd staan. Na enige uitleg rest ons slechts instappen en wegwezen. Je stapt in dikke leren fauteuils die bijna in je woonkamer hadden kunnen staan, zo goed zitten ze. Het dashboard waar je op uitkijkt wordt gedomineerd door een schitterende afwerking met diverse materialen waaronder aluminium, hout en leer. Oké daar gaan we dan! Motor starten en wegwezen! Wàt een geluid! Al bij het omdraaien van de contactsluitel begint er een dikke V8 in het vooronder te ronken. Met zware slagen en een passende diepe uitlaatbrul komt hij tot leven. Automaat in de D en gassen maar! We hebben het dak inmiddels open gedaan wat kan tot 30 km/h en genieten van het zonnetje dat schijnt. Het lijkt wel of alle goden ons vandaag goed gezint zijn, het is prachtig weer, we mogen eten in een vijfsterrenhotel en we rijden in een schitterende BMW 6-serie Cabriolet met 333 pk onder de kap! Over pk´s gesproken het wordt nodig tijd om die maar eens aan het werk te zetten. Even terug naar z´n tweede versnelling, wat kan omdat je de bak ook ´handmatig´ kunt schakelen door de pook naar voren en naar achteren te bewegen. Gas erop en gaaaaaan! Wat is die snel maar wat verfijnd allemaal. Hij heeft het comfort van een luxe sedan maar met de prestaties van een dikke coupé. Wat wel jammer is, is dat je snelheidsbeleving niet zo groot is. Voor je het weet behaal je snelheden waarbij je rijbewijs allang niet veilig meer is. Wat meteen ook een compliment is want dat bewijst hoe ontzettend snel en verfijnd de 6-serie is. (Voor prestaties zie de technische gegevens onderaan het artikel.)

Opvallen is geen probleem
Op de boulevard schieten we wat plaatjes en over reacties heb je met deze zwart glimmende bolide niet te klagen. Je wordt nageroepen, nagekeken en als je de auto ook maar even stil zet heb je er al snel een handjevol geïnteresseerden omheen staan. BMW is er dus zeker in geslaagd om de auto een bepaald aanzien mee te geven dat door velen wordt gezien. Koop je een 6-serie Cabriolet dan moet je niet bang zijn om een beetje op te vallen.

Luxe reisauto met sportauto prestaties
Helaas vliegt de tijd als je met een auto als deze op stap gaat. We rijden daarom terug naar Huis ter Duin waar na een kopje koffie de 6-serie Coupé op ons staat te wachten. De Coupé is door zijn lagere gewicht iets sneller dan de Cabriolet en dat nodigt uit om deze maar eens aan de tand te voelen. We zetten de automaat in de ´zelf te schakelen´ stand en gaan er als een speer vandoor. Alle 333 paarden worden uit de kast gehaald en de V8 brult erover. Toch is het nog opvallend stil in het interieur. Ook de Coupé gedraagt zich zeer comfortabel en door alleen maar naar het gaspedaal te kijken vlieg je er vandoor. Bochtje in, bochtje uit, hij ligt als een plank op de weg en vertoont werkelijk geen krimp!

Na een enerverende ochtend sturen met de 6-serie Cabriolet en de 6-serie Coupé kunnen wij slechts concluderen dat BMW twee modellen heeft ontwikkeld die perfect zijn! Er is werkelijk niets op aan te merken en ze gaan er als een trein vandoor.

Gerelateerde artikelen

Prijzen gefacelifte BMW 6-serie bekend

Autonieuws
BMW 6-serie
> Artikel lezen

Prijzen gefacelifte BMW 6-serie bekend

Autonieuws
BMW 6-serie
> Artikel lezen

BMW geeft 6-serie Coupé een stille dood

Autonieuws
BMW geeft 6-serie Coupé een stille dood
> Artikel lezen

Monsterlijke voortuitblik op BWM M6 GT3

Spyshots
BMW M6 GT3
> Artikel lezen

BMW plust met M6 Competition Edition

Autonieuws
BMW plust met M6 Competition Edition
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.