Autotests

Comfortabele reiziger: Peugeot 407 SW

Net als de 407 Berline heeft ook de 407 SW een opvallend design. Peugeot toont lef met deze beide auto´s en wil hoge ogen gooien. Het is een reisauto maar tegelijk ook zakelijk een representatieve auto.

Het was eind februari en dat betekende dat de Autosalon van Genève weer voor de deur stond. Een mooie gelegenheid om een auto eens grondig te testen over een afstand van ruim 1.000 kilometer, waarvan een groot deel over de Duitse Autobahn. Tijd om een auto uit te kiezen die comfortabel is, veel ruimte biedt, lekker vlot is op de snelweg en bovendien zuinig is. Ons oog viel op de Peugeot 407 SW met 1.6 liter HDi-dieselmotor. Na het rijden met de 407 Berline zijn de verwachtingen hooggespannen en de hoop op meer ruimte is groot. Aan het eind van de rit zal duidelijk worden of de 407 SW aan onze verwachtingen voldeed.
 
Opvallend
Peugeot doet het goed met de 407. Het ontwerp van de auto is opvallend en onderscheidend ten opzichte van zijn belangrijkste concurrenten. Met de 407 toont Peugeot lef en zetten zij een auto in de markt die een spraakmakende voorkant heeft. De 407 SW voegt daar ook nog eens een opvallende achterkant aan toe. Die valt met name op door de bijzonder gevormde achterlichten en een om de hoek lopende achterruit.
 
Matige afwerking
Minder onderscheidend is het interieur. Dat is herkenbaar Peugeot, maar voorin wel ontzettend ruim. Eenmaal plaats genomen achter het stuur krijg je de indruk in een enorme auto te zitten. Dat effect is met name te danken aan de ver geplaatste voorruit, maar ook de lange motorkap draagt daaraan bij. De stoelen zijn optimaal (elektrisch) verstelbaar en een goede zitpositie is gemakkelijk te vinden. Lange afstanden zijn geen enkel probleem, de stoelen zijn zacht en zeer comfortabel. Erg onoverzichtelijk is de middenconsole die is voorzien van veel priegelige knopjes. Ondanks dat het na enige tijd went ziet het er niet erg hoogwaardig uit. Dat geldt voor meer punten in het interieur. Zo sluiten de naden van het dashboard niet mooi op elkaar aan en ook de diverse onderdelen van de middenconsole zitten er slordig in. Verder is de armsteun wat gammel, rammelen de speakers en lijkt het wel alsof het skiluik achteraf met een zaag is verwijderd. Wat afwerking betreft scoort de 407 SW niet erg hoog, iets dat wij bij de 407 Berline vorig jaar ook al konden concluderen.
 
Minder ruimte dan de 406
Waar de 407 voorin verrast op het gebied van ruimte, zo stelt hij teleur als u achterin plaats neemt. Je kunt er zitten, maar het houdt absoluut niet over. Ook de kofferruimte is niet erg groot en ten opzichte van zijn voorganger – de 406 Break – zelfs in inhoud afgenomen (526 tegen 448 liter nu). De toegang tot de bagageruimte is mogelijk via de achterklep of door het separaat te openen ruitje. Met de afdekhoes over de bagageruimte hadden wij vaak problemen. Deze is maar een klein stukje op te klappen waardoor de spullen achterin de kofferbak slecht bereikbaar zijn. Verder ontbreken er in het interieur kleine vakjes om wat spulletjes zoals een telefoon of portemonnee neer te leggen.
 
Zuinige diesel
Motorisch betreft is voor onze reis naar Genève bewust gekozen voor de 1.6 HDi met 110 pk. Volgens fabriekopgave verbruikt deze motor slechts 5,6 l/100 km. Wij kwamen uit op een gemiddelde van 6,8 l/100 km, maar de eerlijkheid gebiedt om te zeggen dat de Leeuw in Duitsland best op zijn staart getrapt is. En dat ook in het drukke stadsverkeer van Genève ook de nodige litertjes verstookt zijn. Op de snelweg, ook bergopwaarts, presteerde de 1.6 HDi boven verwachting. De auto weegt toch bijna 1.500 kg en de 110 pk/240Nm sterke diesel sleurde de auto zonder al te veel moeite naar boven.
 
Stilte
Aan boord van de 407 SW is het erg rustig. Zelfs wanneer er met 180 km/h over de snelweg wordt gereden is de motor niet storend aanwezig en is het windgeruis heel acceptabel. Eenmaal weer in Nederland (120 km/h), is het echt stil in de auto en hoor je noch de motor noch de wind overheersen. Zoals al eerder gezegd is het comfort van de 407 SW van een hoog niveau. Behalve het lage geluidsniveau in het interieur dringen ook hobbels of naden in het wegdek nauwelijks door. Ook op echt slechte wegen en drempels blijft het comfort overheersen. Daartegenover staat dat de Peugeot ook als een sportieve auto kan worden gereden. Hij stuurt scherp en communicatief en je hebt nauwelijks het gevoel te ver te gaan. Bochten kunnen op hoge snelheid worden genomen en ver overhellen kent de 407 SW niet. Wat nog wel moet worden opgemerkt is het feit dat de achterkant van de auto een ‘uitstapje’ maakt wanneer er met één van de achterwielen door een put of kuil in de weg wordt gereden. Dit werd als hinderlijk ervaren omdat je het gevoel hebt dat de achterkant heel eventjes een andere kant op wil. Dit is erg jammer, want het doet afbreuk aan het verder zo comfortabele en sportieve karakter van het onderstel, dat verder niets dan lof verdiend.
 
Standaarduitrusting
De door ons gereden XT-uitvoering is meteen de duurste uitvoering die leverbaar is in combinatie met de 1.6 liter dieselmotor. De XR en XR Pack zitten er onder. Standaard op de XT zijn zaken als elektrische verstelbare voorstoelen, elektrische bedienbare ramen en spiegels, middenarmsteun, velours bekleding, gescheiden climate control, boordcomputer, houtmotief op het dashboard, een met leer bekleed stuur, radio/cd-speler, gekoeld dashboardkastje, ABS, ESP, diverse airbags, bandenspanningscontrolesysteem en een automatisch dimmende binnenspiegel aanwezig. Wat wij misten was cruise control dat met name op lange afstanden bij een reisauto als deze hoort. Opvallend in de standaarduitrusting is het panoramische glazen dak dat zorgt voor enorm veel licht in het interieur. Desgewenst is het met een druk op de knop geheel elektrisch te verduisteren (zie ook de video).
 
Conclusie
Wij kozen de 407 SW 1.6 HDi om als reisauto te dienen. Voorwaarde was dat de auto comfortabel moest zijn, veel ruimte moest bieden, lekker vlot is op de snelweg en bovendien zuinig is. Wat comfort betreft is de auto geslaagd en valt vooral het geluidsniveau in de auto als positief op. De ruimte voorin is prima maar valt achterin en in de kofferruimte tegen. Wat prestaties van de motor betreft valt het hard mee. De zware 407 SW wordt door de 110 pk sterke diesel zonder al te veel moeite een berg op geloodst. Verwacht geen hoogstaande prestaties, maar daarvoor levert Peugeot de 2.0 HDi. Het laatste punt, zuinigheid, heeft de 1.6 HDi prima doorstaan en zelfs bij hoge snelheden en een pittige rijstijl 6,8 liter op 100 halen is een prestatie. Waar Peugeot nog hard aan moet gaan werken is de afwerking van het interieur wat echt niet kan tippen aan zijn concurrenten. Voor de rest; een comfortabel reisgenoot!

Gerelateerde artikelen

Facelift voor Peugeot 407 (Sedan & SW)

Autonieuws
Facelift voor Peugeot 407 (Sedan & SW)
> Artikel lezen

Facelift voor Peugeot 407 (Sedan & SW)

Autonieuws
Facelift voor Peugeot 407 (Sedan & SW)
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.