Autotests

Nissan Note

Eerste rij-indruk nieuwe Nissan Note

Liefst 7 jaar ging de vorige mee, en nu maakt Nissan ineens haast met het introduceren van de nieuwe Note. De prijzen hebben we al, de orderboeken liggen reeds wijd open, en - sinds vandaag - weten we ook al hoe hij rijdt en wat hij zoal kan. Anderzijds, voor je er erg in hebt is het oktober. Een eerste indruk.

Eerste rij-indruk nieuwe Nissan Note
Hoewel hij op dezelfde voetafdruk staat, oogt de nieuwe Note compacter dan zijn voorganger. Ranker vooral. Slimme designtrucjes zijn daaraan vooraf gegaan. Stompe lijnen hebben plaatsgemaakt voor gesneden oppervlakken en scherpe hoeken. De Note is daardoor weer helemaal bij de tijd. Jeugdiger, zodat de auto ook de gevoelige snaar bij de doelgroep voor een hatchback in het B-segment kan raken. Dit met bijbehorende prijzen, want de nieuwe Note is duizenden euro´s goedkoper dan zijn voorganger. Ze beginnen bij € 13.490,-.

Hoge zit
Van binnen is de Note nog altijd een echte midi-MPV. De zitpositie is net even wat hoger dan bij een normale personenauto (voor een goed overzicht), met een stoelpositie die je nadrukkelijk rechtop laat zitten. De verstelmogelijkheden zijn beperkt waardoor niet iedereen een prettige, natuurlijke houding kan vinden. Vervelender, en bovendien niet meer van deze tijd, is het niet in diepte te kunnen verstellen stuurwiel. Achterin maakt de Note deze kritieken goed. Door de verstelbare achterbank kun je kiezen tussen meer been- of bagageruimte. In de achterste stand kunnen zelfs langere personen uitstekend zitten.

Gewillig de bocht om
Er is een diesel verkrijgbaar, maar eigenlijk zijn alleen de benzineversies interessant omdat de Note niet mikt op de veelrijder annex zakelijke rijder. Zijn weggedrag leent zich daar anders best voor. De vergevingsgezinde vering houdt het comfortabel, terwijl de stevigere demping overmatig overhellen tegengaat. De Note wil verrassend gewillig de bocht om.
Het onderstel is bovendien mooi stil; bij rijden over slechte wegen of bijvoorbeeld Slowaakse putdeksels die veel weg hebben van forse, ronde gaten in het wegdek blijven typische rommelende onderstelgeluiden achterwege. Omgevings- en rijgeluiden dringen eigenlijk alleen binnen rond de A-stijlen, maar pas vanaf 100 km/h.

3-cilinder
Onze eerste kilometers maakten we met de 1.2 liter DIG-S. Deze 3-cilinder benzinemotor is door de toevoeging van een compressor goed voor 98 pk vermogen en 142 Nm aan koppel. Je moet ´em even op gang laten komen, maar is het snorrende blokje eenmaal in het middelste toerengebied belandt, dan heeft hij geen enkel moeite de Note in vervoering te brengen. Heel snel gaat het allemaal niet, maar dat hoeft ook niet. De soepel schakelende handbak in combinatie met het prettig aangrijpen van de koppeling maken de Note gewoon een zeer fijne uitjes-auto; zo´n eentje waar je voor het eerst instapt en wegrijdt alsof je hem al jaren bezit.
Redactie
Door Redactie
Eerste rij-indruk nieuwe Nissan Note
Eerste rij-indruk nieuwe Nissan Note
Eerste rij-indruk nieuwe Nissan Note
Eerste rij-indruk nieuwe Nissan Note

Gratis exclusieve verhalen ontvangen?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief en we sturen je regelmatig exclusieve verhalen die niet op de site staan. Bovendien mis je nooit meer een leuk of uniek nieuwtje.

Zoeken

Merk- & modeldossiers