Informatie

Het belang van een goede auto accu

Auto accu

Het is iets dat u niet mee wilt maken. Als uw auto niet start, gebeurt dat vrijwel altijd op een moment dat het u totaal niet uitkomt. U kunt bijvoorbeeld haast hebben om op tijd bij een belangrijke zakelijke afspraak te komen. U kunt op weg zijn naar het vliegveld voor een welverdiende vakantie. Als uw auto accu onvoldoende vermogen levert om uw auto op te starten, heeft u een probleem. Dit probleem is echter te voorkomen.

Problemen met starten? Controleer de accu!

De accu van uw auto levert het noodzakelijke vermogen om uw motor op te starten, de dynamo aan de praat te krijgen en alle andere elektrische systemen van uw auto te voorzien van stroom, totdat uw motor die taak over kan nemen. Als automobilisten opstartproblemen ervaren, is dat meestal in de wintermaanden. Het is een feit dat een lage temperatuur van invloed is op het vermogen van uw accu. Uw accucapaciteit neemt ook af als u de accu al langer in gebruik heeft. Er kan een moment komen dat door beide invloeden de capaciteit onvoldoende is waardoor u met een probleem komt te zitten. U kunt zelf testen of uw accu nog voldoende vermogen levert. Allereerst maakt u de accupolen schoon. Vervolgens meet u met een circuitmeter of voltmeter of uw auto accu voldoende voltage levert.

Een nieuwe auto accu

U mag ervan uitgaan dat een gemiddelde auto accu ongeveer vijf jaar meegaat. Daarna is het verstandig om te denken over vervanging. Als u uw auto accu gaat vervangen, is het uiteraard wel noodzakelijk dat u precies weet welke accu voor uw auto geschikt is. Ook wilt u hoogstwaarschijnlijk weten of er verschillen bestaan tussen de diverse merken auto accu's die op de markt te verkrijgen zijn. In beide gevallen is het verstandig om te werken met een leverancier van accu's die niet alleen een ruim assortiment levert, maar ook staat voor kwaliteit en service.

Een goede kwaliteit auto accu

Als u een nieuwe auto accu nodig heeft, maar ook accu-accessoires zoals startkabels, accupoolklemmen, accutesters of acculaders kunt gebruiken, vindt u online inmiddels meer dan voldoende keuze. Accuweb maakt het bestellen van de juiste auto accu tot een gemakkelijke en comfortabele zaak. U hoeft op de website onder het tabblad 'Accuzoeker auto' slechts uw kenteken in te voeren. Als u uw e-mailadres achterlaat, ontvangt u in uw mailbox informatie over de verschillende accu's die naadloos bij het merk, type en bouwjaar van uw auto passen. Accuweb heeft in Nederland een grote voorraadpositie. Mocht een specifieke auto accu niet op voorraad zijn, dan wordt deze zeer snel geleverd via een van hun ketenpartners, die zich voornamelijk in Duitsland bevinden. Veel van de auto accu's van Accuweb zijn afkomstig van het Duitse Johnson Control, het moederbedrijf van het bekende en zeer gerenommeerde merk Varta. Zij voeren verder auto accu’s van de topmerken Renos X-one en Panther.

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.