Sleutelen aan een 13.000 pk sterke motor?

Sleutelen aan een 13.000 pk sterke motor?

Heb jij een passie voor (auto)techniek? Maar is een 80 pk sterke driecilinder niet spannend genoeg voor je? Bij Defensie kun je sleutelen aan een 13.000 pk sterke motor van een Marine fregat, overal ter wereld het onderhoud doen van de MB's en Amarok's als de hydraulica van een gevechtshelikopter. Defensie zoekt dergelijke helden en wij vertellen je er graag meer over.

Zowel de Landmacht, de Luchtmacht als de Marine zijn op zoek naar personeel. Zoals ze het zelf noemen 'technische helden'. Want midden op zee werken aan een duizenden pk's sterke motor of onder druk snel een auto of vrachtauto van de Landmacht klaarmaken is niet iets voor watjes. Je moet niet terugdeinzen voor een beetje smeer aan je handen of improviseren op locatie. Een klinische werkplaats zoals sommige autogarages hebben is er bij Defensie niet bij. Dit is het echte werk.

Wat doe je?
Als technicus bij Defensie zorg jij ervoor dat alles blijft rijden, vliegen, varen of werken zoals het moet. Want het onderhoud van de modernste techniek blijft mensenwerk. Dat doe je in teamverband onder de meest uitzonderlijke omstandigheden. Zoals een woeste zee, een dichtbegroeid bos of een dynamisch missiegebied.

Wat wordt er van je verwacht?
Defensie zoekt kandidaten met een HBO- of WO-diploma in de techniek die beschikken over een hands-on mentaliteit. Je werkt in een hecht team, dat altijd op jou moet kunnen vertrouwen. Dat vraagt om een grote verantwoordelijkheid. Maar je moet ook zelfstandig kunnen werken, dus ook je discipline wordt op de proef gesteld.
“En dat alles moet in perfecte staat blijven. Het slagen of mislukken van een missie ligt daarmee ook in jouw handen.”

Wat voor functies zijn er?
Op dit moment is er een aanzienlijk aantal vacatures te vervullen. Functies die vallen binnen het vakgebied van Bedrijfsautotechniek tot Scheepstechniek. Lijkt het jou prachtig om binnen twintig minuten de aandrijflijn van een pantservoertuig te vervangen? Of de graafmachine, brandweerauto of rupsvoertuigen van de Landmacht in optimale conditie te houden? Liever op zee? De moderne marineschepen staan bol van de elektro- en communicatietechniek. En dat alles moet in perfecte staat blijven. Het slagen of mislukken van een missie ligt daarmee ook in jouw handen.

Spreekt jou dit aan?
Kijk dan op https://werkenbijdefensie.nl/vakgebieden/techniek.html voor de verschillende vacatures.