Overige

Waarom weer wisselen naar zomerbanden?

Er wordt in het najaar voldoende geschreven over winterbanden en dat is natuurlijk niet voor niets. Maar waarom zou je niet continu op deze banden blijven rijden? Waarom is het belangrijk om wanneer het warmer wordt je banden weer om te wisselen naar zomerbanden?

Wisselen betekent financieel voordeel
Doordat het rubber van zomerbanden minder elastisch is dan bij winterbanden, slijten zomerbanden minder hard. Er is namelijk minder rolweerstand en dus gaan je banden langer mee. Dat is fijn voor je portemonnee. Wat ook fijn is voor je portemonnee, is dat zomerbanden minder brandstof verbruiken.

Meer grip
Het weer in Nederland in de zomer kan nogal wisselvallig zijn. Een zomerband moet dan ook met elk type weer om kunnen gaan. Deze banden hebben dan ook bijzondere ribben, loopvlak bars en groeven. Dat zorgt met elkaar voor een goede grip onder alle omstandigheden.
Bij nat wegdek in het bijzonder is grip van groot belang. Een belangrijk aspect van elke band en dus ook de zomerband is dan ook de profieldiepte. Bij nieuwe banden is deze profieldiepte 8 mm. Hoe minder profiel, hoe minder grip. En minder grip kan zorgen voor aquaplaning, met alle gevolgen van dien.

Minder slijtage
Als je dus ook in de zomer veilig wilt rijden en zuinig bent op je banden, zorg dan dat je op tijd je winterbanden vervangt voor zomerbanden. Dan slijten je winterbanden niet onnodig bij hogere temperaturen. Je winterbanden presteren het best onder de 7 graden. Wanneer het dus warmer wordt, meestal zo rond maart/april, kun je je winterbanden beter gaan vervangen.

Nieuwe zomerbanden online bestellen?
Op zoek naar nieuwe zomerbanden? Dan ben je bij Autobandenmarkt.nl aan het goede adres. Makkelijk en snel online bestellen en binnen 2 tot 5 werkdagen geleverd. Daarnaast zijn er in heel Nederland 1.300 montagepartners om je banden te laten verwisselen. Bestel dus online je nieuwe zomerbanden en rijd deze zomer veilig en voordelig naar je vakantiebestemming!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Autobandenmarkt.nl.

Gerelateerde artikelen

Porsche 911 GT3 RS 'vliegt' over de Ring in 6:56,4

Autonieuws
> Artikel lezen

Afrojack & co nemen eerste 'Nederlandse' Ford GT in ontvangst

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe gaaf! Iemand heeft een Porsche 917K als daily driver

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-Maybach Ultimate Luxury Concept lekt uit

Autonieuws
> Artikel lezen

Citroen C4 Aircross mogelijk te koop bij AliExpress

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.