Overige

De eervolle vermeldingen van autojaar 2014

Redactie31 december 2014

Wanneer de kapitaalkrachtige autoproducten – de kleintjes niet eens meegerekend – jaarlijks honderden nieuwe auto’s op de consumentenmarkt afvuren, is het eenvoudigweg ondoenlijk ze allemaal bij naam te noemen. Sommige zijn het ook niet waard om (nogmaals) vermeld te worden, maar daartoe behoren niet deze veelbelovende nieuwkomers. Wat was 2014 grandioos. Dat 2015 maar net zo’n fantastisch autojaar mag worden!

Ford Mustang

Ford Mustang

Zelfs autohaters konden er niet omheen; de nieuwe Mustang was overal dit jaar, dankzij de onuitputtelijke marketingmachine van Ford. Maar evengoed omdat het een begeerlijke (sport)auto beloofd te zijn die voor het eerst ooit officieel in Europa te koop is. Lees meer »

1
Ferrari 458 Speciale (A)

Ferrari 458 Speciale (A)

In onze ogen de sportauto van 2014! Buiten dat lijkt de Ferrari 458 wel met het jaar fraaier te worden. Combineer dat met een verbluffende prestatiedrang en je hebt een potentiële klassieker in wording. De zoveelste uit Modena. Lees meer »

2
Audi TT

Audi TT

Na een lauwe tweede generatie heeft Audi de smaak rond haar TT met de nieuwe weer helemaal te pakken. Wederom een icoon (wat het origineel is) neerzetten zou echt te veel gevraagd zijn, maar meerdere noviteiten maken de nieuwe TT alsnog een auto om erg naar uit te kijken. Lees meer »

3
Lamborghini Asterion LPI 910-4

Lamborghini Asterion LPI 910-4

Laat Ferrari haar gang maar gaan. Een Lambo moet lak hebben aan de medemens, huis bieden aan maximaal twee personen en dat van de daken schreeuwen. Toen Lamborghini een 2+2 hybride-coupé aankondigde was het dan ook eventjes slikken. Totdat de Asterion LPI 910-4 werd onthuld. Lees meer »

4
Ford Mondeo

Ford Mondeo

De nieuwe Ford Mondeo mag dan niet tot onze vijf beste nieuwkomers behoren, het model hier niet nog eventjes aanstippen zou ‘m te kort doen. Ja, Ford is rijkelijk laat met de lancering ervan, maar hoe zwaar moet je daar aan tillen als een auto zo fijn en goed is. Lees meer »

5
Mazda MX-5

Mazda MX-5

De eerste generaties van de Mazda MX-5 waren compact, licht en vinnig. Maar aanhoudende successen hebben ’s werelds meest verkochte roadster beetje bij beetje vetgemest. Een tij dat moest keren vond ook Mazda, dat met de nieuwe MX5- terug naar het origineel is gegaan. Lees meer »

6
Mercedes-Maybach S-klasse

Mercedes-Maybach S-klasse

Ook het machtige Mercedes-Benz is er op pijnlijke en kostbare wijze achter gekomen dat Rolls-Royce en Bentley zich niet zomaar aan de kant laten schuiven. Misschien had het zo moeten zijn, want Maybach lijkt als sublabel interessanter te zijn dan ooit tevoren. Lees meer »

7
Subaru WRX STi

Subaru WRX STi

Er zijn meerdere redenen te verzinnen om een Subaru te kopen, maar de beste van allemaal is de WRX STi. Ooit hebben we ons laten vertellen dat Subaru haar roemruchte rallyverleden een beetje naar de achtergrond wil duwen. Nou, daarin slaagt het dan allesbehalve. En gelukkig maar. Lees meer »

8
Renault Twingo

Renault Twingo

De kofferbak is nog altijd krapjes en diepvriesproducten alsook koud bier kun je beter op de achterbank stallen, maar wat een kek karretje is de nieuwe Twingo geworden, zeg. En met de motor achterin laat ‘ie zich ook nog op een soortgelijke manier sturen. Top! Lees meer »

9
Vencer Sarthe

Vencer Sarthe

Dood is Spyker, leve Vencer! Visueel is de Sarthe uit Twente geen pareltje, maar als we de eerste (internationale) reviews moeten geloven werkt dat niet door in de prestaties en kwaliteit. Een schrale troost tijdens deze donkere dagen voor Nederland, autoland. Lees meer »

10

Gerelateerde artikelen

Veramerikaanste Toyota Camry lost Avensis af

Autonieuws
> Artikel lezen

Roadtripp'n doe je het beste met deze auto's als metgezel

Autonieuws
Roadtripp'n doe je het beste met deze auto's als metgezel
> Artikel lezen

Zo combineren échte mannen werk en privé

Autonieuws
Zo combineren échte mannen werk en privé
> Artikel lezen

BMW België geeft primeurtje weg bij online configurator 8-serie

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Skoda Octavia (Combi) naar buiten

Spyshots
> Artikel lezen