Overige

Benzine met octaan 102 nu ook in Nederland te tanken!

In Duitsland is benzine met een octaan van 102 al lange tijd verkrijgbaar, maar in ons land kon je er nergens voor terecht. Tot nu! Salland Olie, moederbedrijf van Firezone, biedt vanaf heden een nieuwe brandstof aan, competition 102 genaamd. Met inderdaad octaan 102. Maar wat betekent dit? In dit artikel beantwoorden de vragen van belang.

Waarom zou je competition 102 willen tanken?
Voor de gemiddelde automobilist is het misschien niet zo interessant. Maar liefhebbers hebben hier jaren op gewacht. Door de komst van deze benzine, welke te vinden is bij Firezone’s door heel Nederland, kunnen de eigenaren van sportauto’s en serieuze supercars het vermogen van hun auto optimaal benutten. En oldtimers-eigenaren hebben er al evenzo baat bij. Voor die laatste groep niet omwille van de prestaties, maar dankzij het ontbreken van ethanol. Oude motoren zijn hierop namelijk niet berekend. Als er toch benzine met een te hoog ethanol gehalte wordt getankt, kan dit vervelende gevolgen hebben.

Waarvoor staat het getal 102?
Het getal is een octaangetal. Het nummer is een referentiewaarde voor de klopvastheid van benzine. Hoe hoger het octaangetal, hoe klopvaster de benzine. Wanneer benzine klopvaster is houdt het in dat het meer compressie aankan voordat het vlam vat. Hierdoor is de explosie groter wat uiteindelijk leidt tot meer vermogen. Normale auto’s rijden over het algemeen op een octaangehalte van 95, waar sportieve auto’s vaak vanaf de fabriek worden ingesteld op octaan 98 wat over het algemeen ook overal verkrijgbaar is. Maar als het aan de autofabrikanten lag tankte iedereen die nu voor 98 gaat 102.

Is het veilig om te tanken?
Mensen zijn vaak sceptisch over nieuwe brandstoffen. Echter hoeft dat niet bij Firezone’s nieuwste product. De productie en vervoer is geheel in handen van Salland Olie, het moederbedrijf van Firezone. Door productie binnenshuis te houden en vervoer met eigen tankauto’s kunnen zij de kwaliteit garanderen wanneer je besluit competition 102® te tanken. Daarnaast voldoet de benzine aan de Europese kwaliteitsnorm EN228.

Waar is competition 102 te tanken?

Op dit moment heeft Firezone de brandstof op 25 stations beschikbaar. Voor een compleet overzicht van de locaties verwijzen wij je graag door naar competition102.com.

Gerelateerde artikelen

Maserati versterkt zich met Levante GTS

Autonieuws
> Artikel lezen

Firezone opent op ludieke wijze 100ste tankstation

Autonieuws
Firezone opent op ludieke wijze 100ste tankstation
> Artikel lezen

Aanschouw de Singer Porsche 911 DLS en kwijl

Autonieuws
> Artikel lezen

BN’ers die zo lekker gewoon zijn gebleven met hun auto

Autonieuws
BN’ers die zo lekker gewoon zijn gebleven met hun auto
> Artikel lezen

Weg belastingvoordeel na 200.000ste Tesla

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.