Overige

# Grootste primeurs Genève 2014

De 20 grootste primeurs in Genève

Tientallen wereldprimeurs schitteren op de Autosalon van Genève. De een nog belangrijker dan de ander. Maar wat zijn nu de grootste klappers? Wij zetten ze op een rijtje.

Koenigsegg One:1
N01

Koenigsegg One:1

De allereerste 'megacar' ooit. Het Zweedse Koenigsegg laat een gigantische indruk achter met hun 1.360 pk sterke One:1. Lees meer »

Quant eSportlimousine
N02

Quant eSportlimousine

Met innovatieve batterijtechnologie en maar liefst vier elektromotoren (met 2.900 Nm per stuk!) een stukje toekomstvisie waar je u tegen zegt. Lees meer »

Volvo Concept Estate
N03

Volvo Concept Estate

De derde en laatste in een rij met bloedmooie conceptcars van Volvo. De Concept Estate wist net als zijn beide voorgangers de grote publiekstrekker te vormen op Volvo's stand. Lees meer »

Renault Twingo
N04

Renault Twingo

De nieuwe Twingo is er! Er is al veel over geschreven en gesproken en ook in reallife wist de guitige benjamin van de Fransen ons hart te stelen. Lees meer »

BMW 2-serie Active Tourer
N05

BMW 2-serie Active Tourer

Ben jij al gewend aan BMW's midi-MPV? Wij hebben er nog altijd heel veel moeite mee. Maar feit is wel dat het absoluut een grote primeur vormt op de Zwitserse beursvloer. Lees meer »

Audi TT (& quattro sport concept)
N06

Audi TT (& quattro sport concept)

Niet alleen debuteerde de gloednieuwe (derde generatie) TT in Genève, Audi onthulde er ook deze quattro sport concept. Met een 420 pk(!) sterke viercilinder onder de kap. Lees meer »

Honda Civic Type-R
N07

Honda Civic Type-R

Ja hoor, er komt een nieuwe Type-R. En die is flink uitgedost met spoilers, vuistdikke uitlaatpijpen en gigantische wielen. Nu nog als concept, maar op de achtergrond zie je de productieversie al. Lees meer »

Maserati Alfieri
N08

Maserati Alfieri

Vernoemd naar een van de broers die 100 jaar geleden Maserati oprichtte een prachtig eerbetoon aan het jubileum van het merk. En bovendien een voorproefje voor de toekomst. Lees meer »

MINI Clubman concept
N09

MINI Clubman concept

De nieuwe MINI Clubman is zo goed als af. Deze conceptcar geeft een voorproefje van de nieuweling. Belangrijkste noviteit is dat er voortaan twee achterportieren zijn gemonteerd. Lees meer »

Volkswagen T-Roc
N10

Volkswagen T-Roc

Natuurlijk wil Volkswagen zich ook gaan mengen in de strijd om de koper in het B-segment der crossovers. Deze T-Roc geeft een indruk van hoe zo'n model eruit komt te zien. Lees meer »

Alfa 4C Spider
N11

Alfa 4C Spider

Nog intenser genieten van Alfa's sportbolide kan volgend jaar dankzij de 4C Spider. En ja, die heeft gelukkig normale koplampen! Lees meer »

Toyota Aygo, Peugeot 108 en Citroën C1
N12

Toyota Aygo, Peugeot 108 en Citroën C1

De stadsdrieling van PSA/Toyota maakt zich op om weer vol de strijd aan te gaan in het A-segment. Ze zijn alledrie gloednieuw en hebben meer hun eigen identiteit dan ooit tevoren. Lees meer »

Lamborghini Huracan
N13

Lamborghini Huracan

De langverwachte opvolger van de Gallardo beleeft op de Zwitsers beursvloer zijn werelddebuut. Uiteraard knalgeel, maar ook ingetogen antraciet. Lees meer »

Porsche Macan
N14

Porsche Macan

De Cayenne heeft een broertje gekregen in de vorm van deze Macan. Duidelijk een maatje kleiner, maar nog altijd een stevig voorkomen. Als we de geluiden om ons heen moeten geloven een geweldige rijmachine. Lees meer »

Skoda VisionC
N15

Skoda VisionC

Skoda wil duidelijk meer spanning in haar modellengamma brengen en laat een vingeroefening zien van wat uit kan groeien tot een vijfdeurs coupé. Lees meer »

Mazda Hazumi
N16

Mazda Hazumi

Denk de iets te extreme elementen even weg en zie hier de gloednieuwe Mazda2. De Hazumi concept geeft ons er een heel concrete indruk van. Lees meer »

Citroën C4 Cactus
N17

Citroën C4 Cactus

Of je er van houdt of niet, Citroën toont lef met de C4 Cactus. Net na de zomer bij de dealers met een prijslijst die start onder de 16 mille. Lees meer »

Jeep Renegade
N18

Jeep Renegade

Zo klein is Jeep nog nooit gegaan! In Genève debuteerde deze Renegade en daarmee gaan de Amerikanen een heel ander segment betreden dan we van ze gewend zijn. Lees meer »

Mercedes S-klasse Coupé
N19

Mercedes S-klasse Coupé

Stijlvoller dan dit vind je alleen bij de Britse luxemerken. Alle luxe, comfort en innovatie van de S-klasse verpakt in een grandioze coupé. Lees meer »

Hyundai Intrado
N20

Hyundai Intrado

Net als Volkswagen gaat ook Hyundai het segment van de compacte crossovers betreden. Deze Intrado moet je daar goed bij in gedachten houden want dit geeft een indruk van het eindresultaat. Lees meer »

Gerelateerde artikelen

Aston Martin verkiest het luchtruim

Autonieuws
> Artikel lezen

Licence to build: LEGO James Bond Aston Martin DB5

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Hyundai gaat toch voor compleet nieuwe i40

Spyshots
> Artikel lezen

'Honkbal'-leder maakt comeback in bijgepunte Audi TT (Roadster)

Autonieuws
> Artikel lezen

'Lekkerste Toyota Supra telt 4 cilinders'

Autonieuws
> Artikel lezen