Tuning & styling

Russen beulen MINI Cooper S af

De meest bijzondere creaties op basis van de MINI komen toch echt van de onbekende tuners. Ook deze hoort in dat rijtje thuis. De beide uit Rusland afkomstige mode-ontwerper Denis Simachev en Topcar bundelden hun krachten en kwamen met deze twee opgekalefaterde MINI’s.

Voordat Simachev en Topcar helemaal losgingen op de MINI hebben ze eerst gepoogd het imago van ´damesauto´ met een agressieve bodykit om te zetten naar een ´stoere mannenauto´. Dikke bumpers, uitgeklopte wielkasten, brede zij-skirts en speciaal ontworpen 18 inch wielen staan voor het nodige uiterlijk vertoon. Technische aanpassingen zijn er in de vorm van een gehorig uitlaatsysteem, motortuning en remmerij van specialist Brembo. De bodykit, toepasselijk “Bully” genaamd, is te verkrijgen voor alle MINI-modellen zodat zelfs de One er uit kan zien als een WC50.

Easy money
Na het monteren van de stylingkit kon de transformatie pas echt beginnen. De beste designers van Simachev storten zich op het exterieur en het interieur van de twee “Bully” MINI’s die als showmodellen voor de ongekende mogelijkheden dienen. “Wij kunnen hart en ziel van de klant middels hun MINI laten uitdrukken. Iedere door ons gecreëerde auto is daardoor uniek en kunstwerken op zich.” Zo staat de parelwitte MINI Cooper “Bully by Simachev” voor iemand die dol is op geld en gezelligheid en graag de ‘feestbeest’ uithangt. Een echte ‘party animal’ die gek is van avontuur en enige geweld daarin niet schuwt.

Kameleon
De MINI “Bully Moskou” is daarentegen juist ontworpen om niet op te vallen. Met zijn tradionele Russische schilderkunst Chochloma gaat deze MINI helemaal op in de omgeving van Moskou. De blauw-zwarte, en met de hand aangebrachte, airbrush-lak verandert kleur afhankelijk van de lichtinval. Het interieur is een waar meesterwerk met een scala aan prachtige details die eveneens inspiratie vonden bij de beroemde Chochloma-schilderijen.

Gerelateerde artikelen

Elke MINI een John Cooper Works met 'OABJCW'

Autonieuws
> Artikel lezen

MINI Electric Concept: geruisloze stadsrakker

Autonieuws
> Artikel lezen

AC Schnitzer gaat los op MINI

Tuning & styling
> Artikel lezen

Nieuwe instapper 5-deurs Mini maakt zichzelf overbodig

Autonieuws
MINI vijfdeurs krijgt nieuwe instapper: One First 5 door
> Artikel lezen

Moderne MINI brengt ode aan vroegere 1275 GT

Autonieuws
> Artikel lezen

'Mid cycle impulse' voor MINI 5-deurs op til

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.