Tuning & styling

Geigercars hangt de beest uit: Ford GT met 790 pk!

Ondanks dat de Ford GT alweer een aantal jaren uit productie is blijft de aandacht van tuners bij het Amerikaanse lustobject hangen. Eén hiervan is de Duitse tuner Geigercars die het nodig vindt het vermogen een forse verhoging te geven!

Geigercars is een graag geziene tuner op onze tuning & styling pagina. Het Duitse bedrijf is onder meer bekend geworden met hun fors aangepakte HUMMER’s. Ook andere Amerikaanse merken, zoals Ford en Corvette ontkomen niet aan de grijpgrage handen van de Duitse ingenieurs. Deze keer werd de Ford GT op de werkbank geplaatst.

790 pk!
Standaard levert de Ford GT met 550 pk al genoeg vuurwerk. Toch vond Geigercars de krachtbron niet spannend genoeg en verhoogde het vermogen met 240 pk naar een totaal van 790 pk. Dit dankzij een nieuwe compressor, verbeterd koelsysteem en een aangepast inlaatsysteem. Ook de kleppen en het motormanagement kreeg een ingreep om de kracht van de V8 te optimaliseren. Het koppel profiteert flink van de wijzigingen en steeg naar een maximum van 863 Nm. Nul naar honderd doet de GT na de aanpassingen in 3,6 seconden en 19,2 seconden later vermeldt de teller maar liefst 300 km/h! Blijft de rechtervoet dicht bij de vloer dan stuwt de GT door naar een topsnelheid van 360 km/h.

Matzwarte wielen
De historische correcte lijnen van de Ford GT zijn door Geigercars onaangetast gebleven. Slechts een vier matzwarte wielen verraden de tussenkomst van de Duitse tuner op het optische vlak. Het nieuwe uitlaatsysteem is verantwoordelijk voor de overige aandachttrekkerij!

Gerelateerde artikelen

Ford GT wordt 2 jaar langer gebouwd

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford HQ steekt een lampje(s) op voor Le Mans-zege

Autonieuws
Ford steekt een lampje op voor winst op Le Mans
> Artikel lezen

Ford GT: de prestaties (eindelijk!)

Autonieuws
Prestaties Ford GT
> Artikel lezen

LEGO bouwt Ford GT uit 40.000 steentjes

Lifestyle & design
LEGO bouwt Ford GT uit 40.000 steentjes
> Artikel lezen

Ford GT66 maakt nogmaals lange neus naar Ferrari

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe Ford geïnteresseerden in de GT op de hoogte stelde

Autonieuws
Drie brieven omtrent Ford GT, één blije
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.